Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Gledanje polufinala na otvorenom? Ako vrijeme dopusti, detalje donosi Darijo Brzoja

Pao snijeg, stiglo sunce i vedrina, a s vedrim nebom i zimska hladnoća. Temperatura se u minus jutros najviše spustila na Zavižanu gdje je izmjereno -11 stupnjeva, -7 bilo je na Puntijarci, -6 u Pargu, -5 u Delnicama. A noćas bi oko -5 ili niže moglo biti i drugdje u kopnenim krajevima. Detalje donosi Darijo Brzoja.

Uz takvu hladnoću na kopnu u utorak ujutro mjestimice jak mraz, pa svakako vodite računa i da će trebati odmrzavati vjetrobranska stakla. Razmišljajte i o malim životinjama koje se tijekom noći znaju od hladnoće skloniti ispod automobila.

Jutro će biti uglavnom djelomice, na kopnu i pretežno sunčano i ponegdje maglovito, no sa zapada na more vrlo brzo stižu novi oblaci. U noći, a na sjevernom dijelu i ujutro i prijepodne puhat će slaba do umjerena bura, tijekom dana na većini Jadrana u okretanju na jugo.

Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti će biti od -10 do -5, u gorju čak i niža, a na Jadranu, od 1 na sjevernom do 6 stupnjeva na južnom dijelu.

Poslijepodne i krajem dana će se sa zapada pomalo skupljati novi oblaci. No zadržat će se suho. U središnjoj Hrvatskoj bez nekog značajnijeg vjetra, uz dnevnu temperaturu svega stupanj, dva u plusu. Pravi zimski dan, toplo se odjenite. Poglavito navečer.

U Slavoniji i Baranji u utorak većinom pretežno sunčano, a u početku dana i vedro. Zapuhat će umjeren istočni vjetar, a maksimalna temperatura bit će oko 2 stupnja.

Brzo premještanje nove ciklone Sredozemljem, u utorak će i na Jadran donijeti novi oblačni sloj, oblaka će biti i u gorskoj Hrvatskoj, a uglavnom krajem dana moglo bi pasti i malo snijega. Na Jadranu možda malo kiše, no vjerojatnije na jugu. Ovdje na sjevernom dijelu u početku sunce i bura, a potom južina i porast naoblake. Najviša dnevna temperatura očekuje se oko 8 stupnjeva, dok će u gorju cijeli dan biti ispod nule.

U Dalmaciji također oblačnije poslijepodne, a moguće je i malo kiše, izglednije na otvorenom moru i na otocima, no koja kap nije isključena niti uz obalu. Puhat će većinom umjereno jugo, a temperatura će biti oko 10 stupnjeva. Uobičajeno hladnije u zaleđu.

Pročitajte i ovo Snijeg u Gornjem Dragonošcu Stiglo zahladnjenje FOTO Pao je snijeg u Zagrebu: Izdani meteoalarmi, pahulje se očekuju i idućih dana

U nastavku tjedna, vrijeme će biti promjenjivo oblačno s oborinama. U srijedu u gorju malo snijega ili vrlo malo kiše ponegdje na kopnu koja se obzirom na jake minuse onda može i smrzavati u dodiru s tlom. Ovih dana zbog moguće poledice valja dodatno pripaziti u prometu. Od četvrtka poslijepodne i navečer oborina će biti u cijeloj zemlji, prije svega kiše, uz osjetno toplije vrijeme i izraženu južinu. Vjetar u petak okreće na sjeveroistočni, a dotok hladnijeg zraka odrazit će se onda na vremenske prilike za vikend.

I na Jadranu će od sredine tjedna biti promjenjivo oblačno, ovdje povremeno s kišom. U četvrtak i petak mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo i oštro, a u petak će potom okrenuti na buru. Krajem tjedna i na moru osjetno toplije.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, metorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Katastrofalne poplave sve su češća pojava. Što kaže meterolog Ivan Čačić?

No toplina neće potrajati dugo. Naime, dotok hladnijeg zraka s Europskog kontinenta koji nam stiže već u petak brzo će nas ponovno rashladiti. To znači i da za vikend ponovno idemo u debele minuse, ali i da bi ova kiša postupno prelazila u snijeg, pa bi u subotu u prvom dijelu dana u kopnenim krajevima ponovno mogle lepršati pahulje. Baš kao što je to bilo sinoć. Ledeni vikend zato bit će idealan za adventske radosti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene