Katastrofalne poplave postaju dio naše svakodnevnice, a razlog tomu su tople zime i sve više kiše umjesto snijega, javlja Ivan Čačić, meterolog Nove TV.


Klimatske promjene višestruko utječu na porast katastrofalnih poplava. Toplija atmosfera stvara intenzivnije oborine zato što topliji zrak može sadržavati više vlage. Tako je količina vodene pare u zraku za svaki stupanj Celzija veća je za oko 7%.

Vezani članci Meteorolog Ivan Čačić Mali šator i pismo kao dokaz: Prije 111 godina otkriven je Južni pol Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Jeste li znali da zagrijavanje Zemljine atmosfere utječe na satelite u niskoj orbiti?

Mnoge poplave uzrokovane su za vrijeme toplih zima u kombinaciji kiše i topljenja snijega, a također i češćom pojavom kiše nego snijega. 

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju