Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nestabilno vrijeme se nastavlja, a do kada otkriva meteorolog Ivan Čačić

U četvrtak nas očekuje i dalje uglavnom nestabilno vrijeme, pogotovo u unutrašnjosti, a do nedjelje malo stabilnije. Zatim ponovno ponegdje izraženiji pljuskovi i grmljavina. Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić.

U četvrtak će se iznad naše zemlje prostirati polje povišenog tlaka zraka. No, mjestimice i dalje postoje uvjeti za jači dnevni razvoj gomilastih oblaka, a s njima, osobito u unutrašnjosti, i pojavu pljuskova i grmljavine. U petak i subotu nešto malo stabilnije, a u nedjelju ponovno ponegdje izraženije nestabilnosti.

Četvrtak ujutro i prijepodne u većini krajeva djelomice ili pretežno sunčano, no ne i posvuda posve stabilno. Ponegdje može biti malo kiše i to prije svega u Podunavlju i na sjeveru Jadrana. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 15, u gorskom području i unutrašnjosti Istre od 8 do 10, a na moru od 14 do 17 Celzijevih stupnjeva.

Poslijepodne u Središnjoj Hrvatskoj djelomice ili pretežno sunčano, a mjestimice su uz jači dnevni razvoj oblaka mogući pljuskovi i grmljavina, ponegdje i izraženiji. Vjetar slab, a najviša temperatura od 22 do 24 stupnja.

U istočnim predjelima poslijepodne također može biti lokalnih nestabilnosti uz pljuskove i grmljavinu. Poslijepodne temperatura ponegdje do 26 stupnjeva.

Uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Istre lokalno uz jači razvoj oblaka može biti pljuskova i grmljavine, dok će na većem dijelu Sjevernog Jadrana biti barem djelomice sunčano. Vjetar većinom slab, a najviša temperatura od 20 do 23 stupnja.

U Dalmaciji pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz malu vjerojatnost za lokalni pljusak. Vjetar slab i umjeren zapadni i sjeverozapadni, a temperatura od 23 do 26 stupnjeva.

Temperatura površine mora je između 18 i 21 stupnja što je već prihvatljivo za kupanje. Svakako valja pripaziti na opasno UV zračenje jer su zrake Sunca sve su okomitije pa će UV indeks i sutra većinom biti vrlo visok.

Pročitajte i ovo Petra Prelog, ravnateljica dječjeg vrtića Vrbovec i Sara Duvnjak, reporterka Dnevnika Nove TV Velika šteta u Dvoru Veliko nevrijeme protutnjalo Hrvatskom, u Vrbovcu je vjetar odnio krov s vrtića: "Djeca su mislila da je grmljavina"

Vrijeme u naredna tri dana

Do nedjelje u unutrašnjosti barem djelomice sunčano, no ne i posve stabilno jer su ponegdje uz jači razvoj oblaka mogući pljuskovi i grmljavina.

U nedjelju zamjetno oblačnije uz povećanu vjerojatnost za izražene grmljavinske pljuskove. Temperatura bez veće promjene.

Na Jadranu do nedjelje pretežno ili djelomice sunčano. U nedjelju oblačnije, mjestimice uz pljuskove i grmljavinu. Vjetar povremeno umjeren.

U subotu, dakle, posvuda barem djelomice sunčano, premda u unutrašnjosti poslijepodne može biti kratkotrajnog pljuska. U nedjelju posvuda oblačnije i zamjetno nestabilnije ponegdje i uz izraženije pljuskove i grmljavinu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene