Danas nas čeka sunčano i toplo vrijeme, kao što je diljem zemlje bilo i jučer. Međutim, to je samo zatišje pred buru, i to u punom smislu riječi. Prije bure, danas će nas mučiti jako jugo i jugozapadnjak u kopnenim krajevima, povremeno i s olujnim udarima. Promjena vremena sa zahladnjenjem, burom i snijegom stiže nam u petak.

Galerija


Danas će u svim krajevima jutro biti sunčano i razmjerno toplo. Temperatura će posvuda biti iznad nule, a oblačnije će biti samo u gorskim krajevima. Bit će jako vjetrovito, osobito u unutrašnjosti i u višim predjelima, gdje će jugozapadnjak imati i olujne udare. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo.

Vezani članci Sunčano vrijeme u Zagrebu - 3 Stigao nam je prvi dašak ljeta: Iskoristite ga dok možete jer uskoro nam se vraća kiša Kiša Dokad ovako? Često je pitanje ovog proljeća, a odgovor se nekima možda neće svidjeti

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti oblačnije, ali neće biti oborina. Bit će toplije nego što je uobičajeno za ovo doba godine: temperatura će iznositi između 10 i 13 stupnjeva.

Toplije od prosjeka bit će i u Slavoniji, gdje će temperatura iznositi od 10 do 13 stupnjeva. Puhat će umjeren, povremeno i jak jugozapadni vjetar.

Najjači vjetar puhat će u gorskoj Hrvatskoj. Cijeli će dan ondje puhati jak i vrlo jak jugoazapadnjak, povremeno s olujnim udarima. Krajem dana bit će oblačno uz povremenu kišu, što vrijedi i za Istru i riječko područje.

Dalmaciju danas još neće zahvatiti ove promjene. Ondje će ostati sunčano, ali vjetrovito uz umjereno do jako jugo. Olujnih udara bit će samo u sjevernijem dijelu.

U petak će u kopnenoj Hrvatskoj najprije početi kiša, koja će tijekom jutra prijeći u susnježicu, a zatim u snijeg. U gorju će nastati novi, deblji snježni pokrivač, ali snijeg će padati i u nizinama. Vikend će proći bez oborina, ali će biti vjetrovito i hladno.

Na obalnim dijelovima Hrvatske u petak će biti izraženijih grmljavinskih pljuskova i kiša, a zapuhat će i jaka do olujna bura. Već će ovaj vikend opet biti sunčanije. Bura će se smiriti na umjeren vjetar, ali će i dalje biti hladno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr