Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Niske temperature trajat će još nekoliko dana, posebno ujutro. Meteorolog otkriva kada se vraćaju topliji dani

Vremenska prognoza donosi nam loše vijesti. Osim kiše i tmurnog neba, dolazi nam i velika hladnoća za travanj. Više doznajte u prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Nikole Vikića-Topića.

Jutro će u subotu na kopnu biti oblačno, tmurno i hladno, povremeno s kišom, osobito prema podnevu. Lokalno i malo susnježice i snijega, posebice u gorju, ali mjestimice i u nizinama, osobito zapadnim. Na moru promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima, ali i dalje povremeno uz kišu i pljuskove s grmljavinom, osobito u Dalmaciji. Unatoč jugu, najniža temperatura od 2 do 5, a na obali između 8 i 10 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stižu saharski pijesak i južina: Je li to sve za blagdanski vikend ili ima još nekih iznenađenja? Ilustracija Vremenska prognoza Nakon oblaka i kiše doista stiže sunce? Moglo bi biti svega, ali oko jednoga se barem ne treba brinuti

I poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj oblačno, povremeno s kišom, a u gorju i snijegom. Bit će još hladnije, najviša temperatura oko 7, uz slab sjeverac.

Oblačno i na istoku, povremeno uz kišu, najvjerojatnije duž Drave. S time da se kasnije može probIjati i malo sunca. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a maksimalna će temperatura u Slavoniji biti oko osam.

U Istri i na Kvarneru promjenjivo oblačno, uz neka sunčana razdoblja, ali povremeno i malo kiše ili poneki pljusak, osobito oko Rijeke. Puhat će umjeren južni vjetar, koji navečer, iza 21 sat, okreće na jaku buru. Temperatura oko 10. U gorju oblačno i hladnije, između 4 i 7 stupnjeva, povremeno uz kišu, a u višim predjelima i snijeg.

Promjenjivo oblačno i u Dalmaciji, povremeno uz pljuskove s grmljavinom vjerojatniji su na jugu, dok je prema sjeveru veća mogućnost za sunčana razdoblja. Puhat će umjeren do jak lebić, a navečer, iza 22 sata, na sjeveru, umjerena i jaka bura. Temperatura oko 12.

Nedjelja malo povoljnija, uz manje oblaka i kiše, te više sunca, ali bit će hladnije. Početkom tjedna ujutro na kopnu još hladnije, često uz mraz koji može biti štetan ranim plodovima. Dani će pak biti sve topliji, u utorak ponovno iznad 15 stupnjeva.

Na obali u nedjelju i ponedjeljak još malo lokalne kiše, ponajprije na jugu Dalmacije. U utorak sunčanije. U nedjelju će puhati jaka bura, i bit će pomalo hladno. Početkom tjedna slabljenje vjetra i sve toplije, do 15 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene