Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Što donosi nova hladna fronta i kakav nas vikend očekuje? Temperature se ponegdje spuštaju debelo ispod nule

Meteorologinja Nove TV Ana Bago Tomac otkriva kakvo nas vrijeme čeka za vikend.

U subotu većinom sunčan dan - na Jadranu već od jutra, dok će u unutrašnjosti biti magle, mraza. Bit će i dosta hladno - u kopnenom dijelu temperatura će se spustiti i do -9 Celzijevih stupnjeva. Nakon sunčanog dana, kasno poslijepodne ili navečer stiže novo naoblačenje i promjena vremena - kiša koja će na Kvarneru početi već sutra, a u ostatku zemlje u noći na nedjelju.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Nedjelja u svakom slučaju oblačniji dio vikenda, a bit će i snijega! U subotu će se prema nama približavati ova promjena vremena i ova hladna fronta koja donosi i novi snijeg.

Jutro će biti hladno, u unutrašnjosti česti će biti magla i mraz, a vjetar uglavnom slab. Temperatura će se u gorskom dijelu spustiti i do -9, hladno će biti i u ostatku unutrašnjosti - između -5 i -3. Na Jadranu bura s jakim pa i olujnim udarima koja će slabjeti sredinom dana.

U središnjoj Hrvatskoj poslije podne promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a najviša dnevna temepratura bit će oko 5 Celzijevih stupnjeva. Puhat će slab, navečer umjeren jugozapadnjak, a navečer će se opet jače naoblačiti i to sa zapada, a kiša i snijeg tek u nedjelju.

U istočnom dijelu zemlje većinom sunčan dan, ali kasnije poslije podne i navečer i ovdje naoblačenje- najprije u zapadnoj Slavoniji. Temperatura oko 5 stupnjeva.

Najprije će se naoblačiti u Istri i ovom najzapadnijem dijelu, a kiša će početi navečer. U Gorskom kotaru padat će najprije kiša koja će prijeći u susnježicu, zatim i u snijeg. U noći na nedjelju mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će jugozapadnjak i jugo koji će navečer sve više jačati.

Poslije podne više oblaka i u sjevernoj Dalmaciji, navečer i slaba kiša, a nakon sjeverozapadnjaka navečer će zapuhati jugo i jugozapadnjak.

Na kopnu u nedjelju oblačno uz oborine. Padat će susnježica i kiša u nizinama, a u gorju snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. U novom tjednu više sunčanog vremena, ali postupno sve hladnije.
More u nedjelju oblačno i kišovito, a kiša i pljuskovi bit će lokalno jaki i obilni. U ponedjeljak hladno i vjetrovito, a jaka bura s olujnim udarima nosit će malo snijega i na obalu.

U subotu većinom sunčano, ali ne zadugo - navečer novo naoblačenje, nova jaka i obilna kiša na Jadranu, a u gorju snijeg!

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene