Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kakva nas nedjelja čeka? Na moru ugodno, za kontinentalce Darijo Brzoja ima savjet

Detalje vremenske prognoze donosi meteorolog Nove TV Darijo Brzoja.

Većinom sunčano i za zimu ugodno toplo vrijeme. U onom najtoplijem dijelu dana, u kopnenim krajevima mjerilo se desetak stupnjeva, ili blizu, duž Jadrana u 14 sati, većinom između 15 i čak 18 koliko je bilo na krajnjem jugu i južnodalmatinskim otocima.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna

Sunčano, a na Jadranu i gotovo potpuno vedro očekujemo i sutra, zadržat će se razmjerno toplo, bez vjetra, no mirna atmosfera u unutrašnjosti će pogodovati nastanku magle.

I dalje smo u polju visokog tlaka, u stabilnoj atmosferi pa će i vrijeme sutra biti stabilno: a u blizini još neko vrijeme neće biti izraženijih frontalnih poremećaja.

Očekuje nas dakle, većinom sunčano jutro, osobito na Jadranu i u predjelima uz Jadran te u višem gorju. U nizinama unutrašnjosti tijekom noći i jutra može biti magle i niskih slojevitih oblaka. Oni se pak ponegdje mogu dulje zadržati. Neće biti nekog značajnijeg vjetra, no na kopnu će svejedno biti hladno, ona najniža temperatura očekuje se između -7 i -3 stupnja. Izlazite li rano, svakako se dobro utoplite.

Na moru nešto ugodnije, od 4 na sjevernom do 8 stupnjeva sutra ujutro na južnom dijelu. Uz obalu ujutro tek malo bure.

Poslijepodne na kopnu djelomice sunčano, jedino će u predjelima gdje bude dugotrajnije magle biti hladnije, pa čak nego i u višem gorju. Očekujemo većinom od 4 do 7 stupnjeva.

Vrlo slično i u Slavoniji i Baranji. Pretežno sunčano, bez značajnijeg vjetra te hladno s dnevnom temperaturom oko 6 stupnjeva. Uz Savu, i hladnije.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu i sutra će prevladavati sunčano. Uz sunce, u gorju bi moglo biti toplije nego u mnogim nizinama: temperatura će biti oko 7, 8 stupnjeva. A na Jadranu se ponovno očekuje blizu 15. Vjetar većinom slab, prema otvorenom moru sjeverozapadni.

I u Dalmaciji će se također nastaviti sunčano i vedro vrijeme. Južnije će biti umjerenog jugoistočnog vjetra, inače će većinom biti slab. Danju ugodno toplo, osobito obzirom da je sredina siječnja, uz temperaturu između 13 i čak 17 stupnjeva.

I u prvoj polovici sljedećeg tjedna bit će sunca. Očekuje nas barem djelomice, a često i pretežno sunčano. U noći na utorak i utorak ujutro uz prolazno naoblačenje, ponegdje u Slavoniji moguće su slabe oborine na granici kiše i snijega. Pri tom će puhati i umjeren sjeverozapadnjak. Jutra ostaju hladna, a i danju se temperatura neće značajnije mijenjati.

Na Jadranu bi, uz promjenjivu naoblaku u ponedjeljak, prije svega na otocima mogla pasti kap kiše. Inače će prevladavati sunčano, osobito od utorka.

U ponedjeljak će puhati umjeren sjeverozapadnjak, a u utorak bura, i to jače u Dalmaciji. U srijedu na sjeveru stoji mogućnost za maglu i niske oblake, no osim toga, na moru ostaje razmjerno ugodno i idućih nekoliko dana.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene