Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Bura se konačno ispuhala: Minusi noću ne popuštaju, ali ima i dobrih vijesti

Bura koja je stvarala velike probleme u prometu sve više slabi, pa će na zimske uvjete najviše upućivati jutarnja temperatura zraka, i to prije svega ona u kontinentalnom području. Kakvo nas vrijeme očekuje u ostatku Hrvatske, pogledajte u prognozi Ivana Čačića.

Bura koja je stvarala velike probleme u prometu sve više slabi, pa će na zimske uvjete najviše upućivati jutarnja temperatura zraka, i to prije svega ona u kontinentalnom području.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna

Suho i stabilno vrijeme podržava vrlo prostrana i jaka anticiklona zbog koje će atmosferske fronte s vlažnim i hladnijim zrakom do ponedjeljka u širokom krugu obilaziti našu zemlju.

U petak ujutro prevladavat će vedro i hladno, većinom uz slab vjetar.

Na Jadranu duž obale slaba do umjerena bura, a na otvorenom moru, umjeren, ponegdje na udare i jak sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od -7 do -2, a na Jadranu od 3 do 8 Celzijevih stupnjeva.

Danju u središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano i osjetno toplije. Vjetar slab, a poslijepodnevna temperatura od 7 do 10 stupnjeva.

U istočnim će predjelima također prevladavati sunčano i osjetno toplije uz poslijepodnevnu temperaraturu od 6 do 9 stupnjeva. Vjetar povremeno umjeren sjeverozapadni.

U Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu sunčano. Vjetar većinom slab. Poslijepodne u gorskom području od 4 do 7, a na Jadranu od 12 do 14 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano. Puhat će slab do umjerern sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 12 i 15 stupnjeva.

U unutrašnjosti u sljedećim će danima prevladavati sunčano uz hladna jutra. U nedjelju i ponedjeljak ujutro ponegdje moguća magla ili sumaglica. Vjetar slab, a temperatura zraka bez veće promjene.

Na Jadranu većinom sunčano. U ponedjeljak na sjevernom dijelu mjestimice umjerena naoblaka. Vjetar uglavnom slab. U subotu duž obale slaba do umjerena bura. Temperatura zraka bez veće promjene.

Svjetska meteorološka organizacija je u svom Arhivu vremenskih i klimatskih ekstrema sastavila popis minimalnih temperaturnih rekorda diljem svijeta. Najniža dosad zabilježena temperatura na Zemlji je -89,2 Celzijevih stupnjeva koja je izmjerenena na Antarktici 1983. godine. U Hrvatskoj rekorder je Gračac gdje je upravo na današnji dan 2003. godine bilo -34,6 stupnja što je za oko 28 stupnjeva hladnije nego što je izmjereno jutros.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene