Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada bi sljedećeg tjedna trebala imenovati ministra Ivana Vrdoljaka pregovaračem s Mađarima oko promjene ugovora INE i MOL-a.


Država ima 44 posto dionica, a svu vlast u naftnoj kompaniji imaju Mađari. Do sada su vođeni neformalni razgovori, ali u Banskim dvorima ne skrivaju da bi pregovori mogli biti dugi i teški, a konačan ishod krajnje neizvjestan.

>>
Linić o MOL-u: 'Očekujem teške pregovore'

'Mi ćemo razgovarati jer razgovarati moramo. Opterećeni smo određenim sudskim procesima vezanim za to i sve to će određivati i način i dinamiku razgovora. Prema tome, pričekajmo', kazao je Grčić.

Mađarska strana praktički bi se morala odreći sadašnjih 100 posto u upravljanju INOM što su dobili ugovorom iz 2008. 'Želim čuti kako će se uopće postaviti načela za pregovore, ali ako govorimo o Vladi, njezin je interes izmjena dioničkog ugovora i vratiti se na početak - ulaganje u naftna i plinska polja i u dvije rafinerije. Najteži dio razgovora će uvijek biti plinski biznis, koji je nanio enormnu štetu i, u biti, još uvijek ne znamo što će biti s tim, a što je na neki način vezano i za presudu Sanaderu', kazao je Linić.

Vezani članci Slika nije dostupna SLUČAJ INA - MOL: Reakcije političara na sporne dokumente Slika nije dostupna Vrdoljak: 'Tko o čemu, Sanader o poštenju'

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook