Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjena dioničarskog ugovora

Linić o MOL-u: 'Očekujem teške pregovore'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić izjavio je kako očekuje da će pregovori s mađarskim MOL-om o izmjenama dioničarskog ugovora za Inu biti teški.

Linić je također naglasio kako pregovori s MOL-om moraju dati odgovor na pitanja plinskog biznisa i ulaganja.

'Prvo treba pričekati da završe pregovori', kazao je Linić novinarima u Hrvatskom saboru na upit kako će se riješiti upravljačka prava u INA-i.

'Želim čuti kako će se uopće postaviti načela za pregovore, ali ako govorimo o Vladi, njezin je interes izmjena dioničkog ugovora i vratiti se na početak - ulaganje u naftna i plinska polja i u dvije rafinerije. Najteži dio razgovora će uvijek biti plinski biznis, koji je nanio enormnu štetu i, u biti, još uvijek ne znamo što će biti s tim, a što je na neki način vezano i za presudu Sanaderu. Očekujem da će razgovori biti vrlo teški, ali oni moraju dati odgovore na ta pitanja', rekao je Linić.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Slika nije dostupna Komentar premijera Pogledajte reakciju Plenkovića na pitanje o jučerašnjem incidentu u Saboru

>>USKOK nastavio istragu protiv direktora MOL-a Hernadija

Na pitanje je li Vlada oformila pregovarački tim, ministar financija nije odgovorio.

'To morate pitati predsjednika i potpredsjednika Vlade, jer to nije resor ministra financija, nego ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade. Samo sam rekao ono što smatram da treba učiniti, a u same pregovore nisam uključen', kazao je Linić. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene