Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava na naplatnim kućicama

Vozač BMW-a nije imao nikakvu zabranu, zadnji pregled kojeg je obavio bila je kontrola vida prije 10-ak godina

Vozač koji je navodno skrivio nesreću na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Vozač koji je navodno skrivio nesreću na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vozač koji je navodno skrivio nesreću na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vozač koji je navodno skrivio nesreću na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nesreća na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vozač koji je navodno skrivio nesreću na naplatnim kućicama Sv. Helena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Vozač BMW-a koji se u četvrtak u punoj brzini zaletio u naplatne kućice kod Svete Helene i teško ozlijedio tročlanu obitelj nije imao nikakvu zabranu vožnje.

Nitko nije tražio ni liječnički pregled. Navodno je zadnji pregled na kojem je bio kontrola vida od prije 10-ak godina, kako neslužbeno doznajemo.

Pročitajte i ovo PR OGLAS Ekskluzivna premijera dva posebna modela BMW Grupe Slika nije dostupna Ozlijeđene tri osobe Optužen vozač BMW-a koji se drogiran, bez kočenja zabio u automobile na naplatnim kućicama

Nije ni recidivist. Dosad ga nisu uhvatili u ovakvom prekršaju, odnosno dosad nije vozio pijan ili pod utjecajem droga.  

Nakon što je utvrđeno da je vozač BMW-a nesreću skrivio pod utjecajem droge i lijekova, oglasila se Hrvatska udruga ugovornih ordinacija i pojasnila procedure koje moraju poštovati liječnici opće prakse.

Iz Udruge poručuju kako obvezu prijave promjene zdravstvenog stanja vozača imaju svi, a ne samo liječnici obiteljske medicine te da liječnici obiteljske medicine ne znaju tko ima vozačku dozvolu, a tko ne.

"Prije jednu godinu predložili smo MUP-u slijedeće: budući da su sve ordinacije informatizirane, budući da sustavom CEZIH-a svakodnevno putuju milijuni informacija, neka MUP osmisli program koji će koristiti te podatke i sam pozivati osiguranike na izvanredne preglede. Do danas se na tome nije napravilo ništa", poručili su iz Udruge. 

"Potrebno je u pravnom sustavu RH uvesti osobnu odgovornost vozača koji će u MUP-u pri predaji sve potrebne dokumentacije potpisati izjavu o materijalnoj i krivičnoj odgovornosti o svom zdravstvenom stanju", naveli su u priopćenju.

Napominju i kako su u slučaju da se na liječničkom pregledu ili u tijeku liječenja utvrdi da vozač boluje od bolesti ili ima invalidnost zbog koje nije više sposoban sigurno upravljati vozilom, liječnik koji je obavio pregled ili je liječio vozača te izabrani liječnik dužan je uz upozorenje bolesniku o tome obavijestiti policijsku upravu ili postaju u kojoj osoba ima prijavljeno prebivalište, odnosno privremeno ili stalno boravište. Ako osoba postupi suprotno, može se kazniti novčanim iznosom od 5000 do 15.000 kuna.

Jutarni list piše da mladić u trenutku nesreće u sebi imao amfetamin, diazepam i GHB, poznatiju kao drogu za silovanje. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene