Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon zamjene s eurom

Muke po kunama i lipama: Hangar za čuvanje kovanica nije dovršen, milijarda kovanica završit će u vojarni

Ministarstvu obrane i dalje ne ide s gradnjom hangara u kojem je vojska trebala privremeno čuvati kovanice nacionalne valute kada je zamijenimo eurom.

Vojska je trebala u izgrađenom hangaru privremeno čuvati kovanice nacionalne valute kad ih zamijenimo s eurima.

Pročitajte i ovo Tihomir Mavriček, direktor Sektora za gotov novac HNB-a, u studiju Dnevnika Nove TV - 2 treća valuta u 30 godina Koliko nas košta euro: Kovanice proizvodimo sami, a dio novčanica morat ćemo posuditi. Za to nam trebaju milijuni Boris Vujčić KOMISIJA ZA NOVAC Bliži se kraj blamaže s eurokunom? HNB nakon dva dana prelomio: ''Raspisat ćemo novi natječaj''

1. srpnja istječe rok do kada su radovi trebali biti gotovi, ali neće biti. Sada očekuju da će montažni objekti biti izgrađeni u listopadu - potvrđeno je Dnevniku Nove TV u Hrvatskoj narodnoj banci.

Pronašli su zamjensko rješenje. Početkom tjedna s MORH-om je zaključen Ugovor o najmu privremenih objekata unutar vojarne Croatia u Zagrebu.

HNB će im plaćati mjesečni najam po ranije dogovorenoj cijeni od oko 260 tisuća kuna dok se ne izgrade hale za skladištenje više od milijardu kovanica.

"Hrvatska narodna banka i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske su 20. lipnja ove godine zaključili Ugovor o najmu objekta u vojarni '1. gardijske brigade Tigrovi - Croatia' u Zagrebu, kojim MORH osigurava HNB-u približno 2600 m2 prostora za smještaj kovanica", navode u odgovoru na upit reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov.

"Ugovor je zaključen na određeno vrijeme od 1. srpnja 2022. do izgradnje montažnog objekta u vojarni, kako je to utvrđeno Predugovorom o najmu montažnog objekta u vojarni '1. gardijske brigade Tigrovi - Croatia' u Zagrebu. Cijena najma kojeg će HNB plaćati za najam osiguranog prostora istovjetna je cijeni utvrđenoj prethodno navedenim Predugovorom, i iznosi 86,65 kuna/m2", dodaju u odgovoru.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene