Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biografija Vojka Obersnela

Nedodirljivi gradonačelnik: Čovjek koji već 17 godina vlada Rijekom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojko Obersnel dugogodišnji je gradonačelnik Rijeke, koji je trenutno u svojem petom mandatu, a član je Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP).

Vojko Obersnel hrvatski je političar rođen 25. ožujka 1957. godine u Rijeci, a diplomirao je na Prirodoslovno matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 1980. godine.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Josip Manolić u 105. godini Preminuo je Joža Manolić! Bio je dobar i s Tuđmanom i s Titom, rušio je i gradio sisteme

Obersnel je stekao titulu magistra prirodnih znanosti nakon završenih poslijediplomskih studija iz medicinske genetike na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te prirodnih znanosti na Prirodoslovno matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Radnu karijeru Obersnel započinje 1982. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, gdje ostaje do 1997. godine. U tom periodu uključen je u nastavu iz više kolegija, objavljuje istraživački rad iz područja genetike i ekologije te je suradnik na dva znanstveno-istraživačka projekta i voditelj jednog stručnog projekta iz područja ekologije.

Od 1984. godine samostalno radi u Citogenetičkom laboratoriju Medicinskoga fakulteta u Rijeci, koji obavlja dijagnostiku iz područja medicinske genetike i biodozimetrije za zdravstvene ustanove iz Primorsko-goranske i Istarske županije.

Godine 1997. Obersnel ulazi u politiku kao član gradskog poglavarstva i postaje pročelnik Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb te postaje koordinator projekta "Rijeka zdravi grad".

Obersnel 2000. godine pobjeđuje na lokalnim izborima i postaje gradonačelnikom Rijeke te otad drži taj mandat sve do danas. Na tu je funkciju izabran već peti put zaredom.

Obersnel je član SDP-a od 1990. godine, a od 2008. do 2013. postaje član Predsjedništva SDP-a. Predsjednikom Gradske organizacije SDP-a u Rijeci postaje u siječnju 2010. godine.

Riječki gradonačelnik od stranih jezika aktivno govori engleski jezik, a pasivno poznaje talijanski, francuski i njemački.

Vojko Obersnel je oženjen te ima sina koji je diplomirao menadžment.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene