Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

2008. Frank je posudu bacio s Paškog mosta. Sada, tri godine poslije, našli su je 31. listopada ispred njegove kuće u Rtini


Urnu s pepelom Monike Schneider, s dva zlatna prstena, zavjeta na vječnu ljubav, lančićem s posvetom kao i s ljubavnim pismom Frank Ernst Schneider početkom 2008. bacio je s Paškog mosta. Oprostio se od svoje Monike. Svojoj je supruzi na samrti obećao da će joj, kako je to željela, posmrtne ostatke ostaviti u moru, a na to se odlučio tri godine nakon što je umrla, odnosno 2008.

Vezani članci Rtina Miočići - Petar Miočić Miočićeva Rtina cijelu noć nije spavala od uzbuđenja: "Još euforija traje... Kad naš čovjek postane najjači na svijetu, normalno da je svima na ponos!" Otvorenje Spomengaja (Foto: Dnevnik.hr) Zagreb dobio groblje za kućne ljubimce: "Voljeli ste ga, s njime proveli niz godina, a sada ga možete dostojanstveno ispratiti"

Teško pokretan, ipak je za svaki rođendan svoje pokojne i nikada prežaljene Monike kod Paškog mosta u more odlagao cvijeće. Vraćao bi se u desetak kilometara udaljenu Rtinu, u kuću koju je kupio prije više godina i u kojoj danas živi, piše Večernji list. Tamo, u lučici, odmah ispred Frankove kuće, 31. listopada isplivala je urna s posmrtnim ostacima njegove voljene s kojom je bio 25 godina u braku – Monike Schneider (1948. - 2005.).

'Pročitao sam u novinama da su pronašli urnu i odmah sam se javio policiji i rekao da su to posmrtni ostaci moje Monike. Bili smo 25 godina u sretnom braku. Nakon njezine smrti doselio sam se u Rtinu i ovdje sam se oženio Dalmatinkom koja je krasna osoba, ali i ona zna da je Monika velik dio moga života. Monika je jako voljela more i uvijek je govorila da želi da joj pepeo bude u moru' ipričao je kroza suze 71-godišnji Frank Ernst Schneider. Potom bi zastao, obrisao suze, došao bi do zraka i nastavio.Došavši u Rtinu, odlučio je ispuniti želju svoje Monike.

>> U jezeru pronađeno 300 urni s ljudskim pepelom

'Možda ne želi biti u moru. Možda je zato isplivala iako mi nije jasno kako je moguće da se ovo dogodilo. Ako me pitate kako sam sad, mogu vam reći da je to za mene i horor. Sada ne znam gdje ću je pokopati kada već ne želi u more. U Hrvatskoj, koliko znam, nema groba za urne, a ako se može kupiti grob u koji se stavlja urna, onda ću to i učiniti i kupit ću grob za nju. Urna je sada kod mene, ali je neću više vraćati u more...', rekao je Frank.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju