Obavijesti Video Pretražite Navigacija
glavna tema u mjestu

Bik Jerry bjegunac je kojem bi pozavidio i Harrison Ford. Vlasnik klaonice: "Zovu me gospođe, žele ga udomiti"

Bik (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Bik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bikovi (Foto: Dnevnik.hr) Bikovi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mesnica (Foto: Dnevnik.hr) Mesnica (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Bik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/4 >>
Splitsko-dalmatinska policija traga za bjeguncem. I to ne običnim. Zove se Jerry. Ima 600 kilograma i opasne rogove. Pobjegao je iz klaonice, a od petka se uspješno skriva.

U noćnoj potrazi za odbjeglim bikom je i policija. Postojao je strah da se životinja spusti u naseljeni dio Kaštela. No u 24 sata od bijega, bez prijave da je viđen. Bik Jerry pobjegao je kroz vrata klaonice, u petak u poslijepodnevnim satima. Pretpostavlja se da se nalazi na južnim obroncima Kozjaka gdje su brojna stada u slobodnoj ispaši.

Pročitajte i ovo Zadnje fotografije bika Jerryja (Foto: Dnevnik.hr) Nitko ne zna gdje se skriva Tražili su ga po brdima i dolinama, digli su čak i "zračne snage", ali rezultata nema: "Nitko ga nije vidio već danima" Zadnje fotografije bika Jerryja (Foto: Dnevnik.hr) - 4 650 kg potencijalne opasnosti Najtraženijem hrvatskom bjeguncu ni traga ni glasa: Jedno je već sad sigurno, Jerry neće završiti završiti u odrescima

U nedjelju će u brda profesionalni lovci. "Ako bude prijetila opasnost za stanovnike, promet ili bilo koju drugu situaciju koja bi mogla ugroziti naše mještane, mi bi reagirali. U protivnom znači bez vlasnika neće ništa poduzimati", otkriva Ivica Mornar, predsjednik lovačke udruge 'Donja Kaštela'.

Kod klaonice, berba maslina. Nema straha od zalutalog susjeda. "Da je bar naiša bia bi sad na roštilju, ali srića po njega da nije", kazao je Josip Keran i dodaje da nisu čuli puno toga o odbjeglom biku. "Mi smo u petak isto bili ovdje, tek kad smo došli kući onda smo vidjeli na vijestima da je uteka", dodaje.

Vlasniku još uvijek nije jasno kako je životinja uspjela pobjeći. "Postoje sve pregrade, sve od inoksa jako masivno, ali jednostavno ona je to sa lakoćom jednostavno preskočila i otrgla se i jednostavno je bilo nemoguće zaustavit uz sve napore. Svi naši djelatnici su krenuli za njom, njih deset, ali bezuspješno", objašnjava vlasnik klaonice Petar Skejo.

Mladi bik star oko godinu dana težak je više od 600 kilograma. "Šteta je velika zato što je on jednostavno prilikom bijega potrgao sve što mu se našlo na putu. Ja se samo nadam da će se sve sretno okončat', jer naš je cilj bio alarmirati ljude, građane, znate da se nešto ne bi dogodilo", dodaje Skejo.

Ovaj bijeg glavna je tema subotnjih razgovora. "Biće zvir priplašena. Utekla, vidila da će brzo skončat", opravdava bijeg Ante Šimunović. "Da san se našla blizu ne bi bilo drago svejedno", dodaje Ivanka Bodrožić. "Bojat? A ne bi, to je domaća životinja", objašnjava Vatroslav Rizvan. "Ja mislin da je on već završija u nečiju štalu ako se nije naša. Jer ne vjerujem da toliki bik da ne bi neko ga vidija", sigurna je Nela Rađa.

A u mesnici cijelo jutro zvoni telefon. "Javljaju se gospođe da bi je udomile, mislim glupost, nije mačka, pas, ali da bi je hranili brinule o njoj, jer misle da tako spremna i sposobna životinja ne zaslužuje klaonicu", kazao je vlasnik klaonice Petar Skejo. Tko zna, možda zahvaljujući snalažljivosti, završi i kao pobjednik na nekoj bikijadi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene