Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo šestero štićenika

Vlasnici doma Zelena oaza prenoćit će u pritvoru, DORH zatražio određivanje istražnog zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Županijskom državnom odvjetništvu u utorak su ispitani vlasnici doma Zelena oaza u kojem je 11. siječnja poginulo šestero štićenika.

Vlasnici Doma za starije i nemoćne osobe "Zelena oaza” u Andraševcu, u kojem je 11. siječnja ove godine u požaru poginulo šestero štićenika ispitani su danas u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Novi čelnik DORH-a Milanović Turudića nazvao lažovom bez srama: "Treba se odupirati tiraniji Andreja Plenkovića" Prisegnuo Ivana Turudić - 3 Novi glavni državni odvjetnik Turudić položio prisegu: "Dat ću sve svoje ljudske, moralne i stručne kapacitete da dužnost obavljam časno i pošteno"

Kako javlja reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, supružnici će prenoćiti u pritvoru, a sutra će biti odvedeni kod suca istrage. DORH je za njih zatražio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik supruga, vlasnika Doma, rekao je prije ispitivanja da se njegov klijent tereti za teško kazneno djelo protiv sigurnosti i dovođenje u opasnost života i imovine.

"Nakon ispitivanja će državni odvjetnik odlučiti će hoće li tražiti određivanje istražnog zatvora ili ne", rekao je Pavasović Visković i dodao da su se odlučili kako za sad neće iznositi obranu.

"Tek u daljnjem tijeku kaznenog postupka ćemo vidjeti hoćemo li promijeniti tu odluku", rekao je Pavasović Visković.

Vlasnici su uhićeni u utorak ujutro

"Možemo potvrditi da su uhićene dvije osobe u dobi od 48 i 51 godinu zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u vezi s dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", rekao je glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Zoran Lončar. Uzrok požara je bio kvar na električnoj grijalici, a šestero korisnika ugušilo se ugljičnim monoksidom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene