Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedeni u Zaboku

Otkriven uzrok stravičnog požara u kojem je poginulo šestero ljudi, uhićeni vlasnici ilegalnog doma za starije i nemoćne u Andraševcu

U utorak ujutro uhićene su dvije osobe koje se trenutačno nalaze u Zaboku u policiji, a koje policija povezuje sa stravičnim požarom u domu za starije i nemoćne u Andraševcu u kojem je u siječnju stradalo šestero ljudi. Kako neslužbeno doznajemo, požar je uzrokovao kvar na električnoj grijalici.

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić neslužbeno doznaje da je uzrok požara bio kvar na električnoj instalaciji električne grijalice.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Uhićeni su vlasnici Doma za starije i nemoćne osobe "Zelena oaza” u Andraševcu, u kojem je 11. siječnja ove godine u požaru poginulo šestero štićenika.

"Možemo potvrditi da su uhićene dvije osobe u dobi od 48 i 51 godinu zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u vezi s dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", potvrdio je za DNEVNIK.hr glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Zoran Lončar. Dodao je da je u tijeku kriminalističko istraživanje, odnosno da policija obavlja razgovore s osumnjičenima.

Tragedija u kojoj je izgorjelo šestero štićenika privatnog doma "Zelena oaza” u Andraševcu dogodila se u subotu, 11. siječnja, u ranim jutarnjim satima, a do požara je došlo na pomoćnom objektu smještenom uz glavnu zgradu Doma.

Nakon tragedije, ostali su korisnici izmješteni u druge ustanove ili su ih članovi obitelji odveli natrag kući. Obavljen je i inspekcijski nadzor iz nadležnosti inspekcije rada i zaštite na radu te sanitarne i građevinske inspekcije, nakon kojeg je utvrđen niz propusta u radu Doma.

Podsjetimo, vlasnica doma nije imala dozvole za rad za dva od tri svoja objekta niti za zbrinjavanje tolikog broja ljudi. Djelatnice u domu tvrde da poginuli nisu bili ostavljeni bez nadzora, a vlasnici, ako joj se dokaže krivnja za smrt štićenika, prijeti do 15 godina zatvora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene