Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjena nezaposlenost

Vlahušić: Dubrovnik turistički raste neočekivanom brzinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom dvomilijuntog noćenja koje je ostvareno 6 dana ranije nego prošle godine u Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je da taj grad turistički raste brzinom koja nije bila očekivana.

Dubrovnik raste brzinom koja nije bila očekivana, pa tako u četiri godine prosječan godišnji rast je po 200.000 noćenja po godini, odnosno ostvareno je 800.000 novih noćenja, sa 1.850.000 prije četiri godine ta se brojka popela na 2.650.000, istaknuo je gradonačelnik Vlahušić.

>> Evo kako se Dubrovnik bori protiv skakača u more

Dodao je da se očekuje bogata turistička jesen s najkvalitetnijim gostima, a danas u Dubrovniku boravi 14 posto više gostiju nego lani. Posljednjih nekoliko godina najbrojniji gosti Dubrovnika su iz Velike Britanije, potom Francuske, Njemačke te Rusije.

Gradonačelnik Vlahušić naglasio je da je Dubrovnik grad u kojem je nezaposlenost pala za 10 posto u odnosu na prošlu godinu. Kako je rečeno, od početka godine do konca kolovoza u Dubrovniku je zabilježeno 502.899 dolazaka ili 8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine dok je noćenja 1.955.108 ili 11 posto više.

>> Vlahušić: Dubrovčani strahuju od izolacije

Najviše gostiju boravilo je u dubrovačkim hotelima gdje je ostvareno 1.331.755 noćenje ili 9 posto više, a u privatnom smještaju 341.418 ili 31 posto više noćenja. U kolovozu ostvareno je 4 posto više dolazaka odnosno 129.298 te 5 posto više noćenja odnosno 568.601. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene