Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo svako ljeto medijske stupce pune vijesti o turistima koji su se teško ozlijedili skačući s visokih stijena na dubrovačkoj plaži Buži.


Kako bi strance dodatno upozorili na sve opasnosti koje im prijete, grad Dubrovnik postavio je ploče s upozorenjima.

Vezani članci Dubrovnik - 2 U jednoj hrvatskoj županiji od početka veljače zabilježeno čak 126 kršenja epidemioloških mjera Potres u Dubrovniku, Stradun Kamera zabilježila trenutak potresa kod Dubrovnika: Bilo je kratko, ali jako

I dok na skakače gledaju i sa zidina i iz mora; rijetki obraćaju pozornost na ploče upozorenja. Skokovi s visokih litica, nerijetko uz alkohol, dosada su doveli do nekoliko padova s teškim ozljedama. Grad je morao reagirati.

>> Dubrovnik oduševio Amerikance!

'Najbitinije je da su ove table postavljene i table sve govore. Ako hoće netko na svoju ruku ići tamo i činiti skokove to je već pitanje njega osobno', ispričao je Milan Perić, gradski pročelnik za turizam i poduzetništvo.

Unatoč brojnim upozorenjima, skokovi s Buže i dalje su svakodnevnica. Većina turista koji ovdje dolaze za skokove s Buže čula je i prije dolaska u Dubrovnik, i to preko brojnih internetskih foruma i stranica.

Upozorenja skakačima malo znače, adrenalin je, čini se, i dalje jači od straha i opreza.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.