Vlaho Orepić (Foto: Dnevnik.hr)
Vlaho Orepić (Foto: Dnevnik.hr)

"Žice neće biti", poručuje tehnički ministar policije na pitanje medija da komentira izjavu kolege ministra Mire Kovača o postavljanju iste na granicu.


Tehnički ministar policije Vlaho Orepić demantirao je u petak izjavu kolege Mire Kovača iz tehničke Vlade, koji je rekao da će i Hrvatska podići bodljikavu žicu na svojoj granici, ako se pokaže potreba za tim.

"Žice neće biti", poručio je kratko i jasno Orepić. Dodao je da imamo potencijale koji mogu djelovati vrlo brzo i da je Hrvatska spremna za eventualni novi izbjeglički val.

"Mi smo definitivno postali kreatori i nositelji sigurnosne europske politike. Početkom listopada održat ćemo pokaznu vježbu na Jadranu u organizciji MUP-a, Ministarstva obrane i Frontexa te pokazati sposobnost da schengenski prostor čuvamo i na moru", istaknuo je Orepić.

"Na operativnoj razina Hrvatska je dobar partner i prijatelj susjedima na rješavanju ovih problema. Sigurna smo zemlja, izvršavamo svoje obveze. Hrvatska je prije svega humana i prijateljska zemlja", poručio je tehnički ministar policije.

Orepić je komentirao i slučajeve ilegalnih prelazaka granice, koji su u Tovarniku redovita pojava. "Ima tih pokušaja ilegalnog prelaska granice, ali dobrom suradnjom i trudom policajaca vraćamo takve osobe u zemlju porijekla", istaknuo je.