Dnevnik Nove TV istražio je program Vladinih socijalnih mjera koje su predložene u posljednje vrijeme te njihov eventualni utjecaj na birače.


Neke od predloženih Vladinih socijalnih mjera uključuju rješavanje problema kredita u švicarskim francima, odnosno 52 tisuće obitelji s umanjenim kreditima, po 200 kuna energetskog bona za struju za 100 000 građana, socijalna povećanja za 14.139 osoba te početak promjene postupka osobnog bankrota koji bi mogao obuhvatiti 7-8 tisuća građana.

Dnevnik Nove TV istražuje što građani misle o tim posljednjim Vladinim odlukama koje će se usvojiti ili su se već usvojile.

Tako su građani odgovarali na pitanje bi li Vlada donijela ove zakone i mjere da se izbori ne održavaju u skorije vrijeme?

Većina, odnosno 47 posto ispitanika, misli da te mjere ne bi bile usvojene da nisu uskoro izbori, njih 20 posto misli da bi manji dio mjera bio donesen, a da bi bio donesen veći dio socijalnih mjera misli 16 posto ispitanika. Da bi sve mjere Vlada donijela neovisno o izborima, misli 7 posto ispitanika, a ne zna 10 posto ispitanika.

LALOVAC LJUT I ŽALOSTAN 'Danas se vidi prava slika banaka'

Vezani članci Slika nije dostupna Izlazna anketa ponovno se pokazala pouzdanom metodom procjene rezultata izbora Slika nije dostupna VELIKO TERENSKO ISTRAŽIVANJE Objavljeno i promišljanje birača Grada Zagreba

Građani su također odgovarali na pitanje: u kojoj mjeri će donošenje ovih zakona i mjera utjecati na građane i njihovu odluku za koga će glasati?

Pred izbore pak 44 posto ispitanika misli kako će u manjoj mjeri sve te mjere utjecati za koga će glasovati, da će pak dosta ili jako utjecati na odluku komu dati glas, misli 34 posto birača. Sve ovo neće utjecati na 17 posto birača, a ne zna njih 5 posto.

Istraživanje Dnevnika Nove TV proveo je Ipsos puls od 9. do 11.rujna 2015. među 600 ispitanika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook