Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javne tvrtke

Vladin plan NE uspjeva! Realizirano tek 28% investicija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Javne tvrtke trebale su biti nositelji gospodarskoga rasta u 2012., one su se probudile, no prekasno su počele investirati da bi realizirale sve što se započele ove godine.

Javne tvrtke trebale su biti nositelji gospodarskoga rasta u 2012. i plan je bio da kroz infrastrukturne projekte u gospodarstvu ulože milijardu i osamsto sedamdeset milijuna kuna. No, danas su iz Vladinog ureda za praćenje investicija izvijestili kako je taj plan na 28 posto. Dakle, sada je jasno da se do kraja godine taj plan teško može realizirati. Javne tvrtke su se probudile, no prekasno su počele investirati da bi realizirali sve ovo što su započeli u 2012.

>> Slovenija izdala suglasnost za Plomin 3

U Vladi su zadovoljni s JANAF-om koji je imao neke gotove projekte od prošle godine pa im zato dobro ide. Zadovoljni su i s brzinom realizacije HEP-ovih projekata. No, ono što je najzanimljivije, u Vladi nisu zadovoljni kako je investirala INA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne žele HE Ombla Zelena akcija: 'Milanoviću i Zmajloviću, pokažite kičmu' Slika nije dostupna Projekti Plomin i Ombla Odgovor Čačiću: Ovo je poziv na diktaturu kapitala!

Energetska obnova zgrada je jedan vrlo važan projekt na kojem se može dugoročno puno uštedjeti. Taj je projekt skroz podbacio. Samo devet ugovora za devet institucija je zasad potpisano, a 105 projekata prošlo je onu inicijalnu, prvu fazu. No, prema nekim informacijama i dio tih projekata zasad će otpasti.

Što se tiče energije, Vlada zajedno s privatnim sektorom želi ulagati u vjetroelektrane, a to je odličan način dugoročnog ulaganja u energiju. U sljedećih 15 do 20 godina Hrvatska bi trebala proizvoditi 1200 MW preko vjetroelektrana. Plan za 2012. će biti 160 MW do kraja godine, a  proizvoditi će se kroz vjetroelektrane. U 2013. u vjetroelektrane će se investirati 287 milijuna eura, što nije malo.

>> Upitno kreditiranje HE Ombla, EBRD revidira odluku

Što se tiče dva velikih projekta, Plomina i Omble - za Plomin će se uskoro znati pet do šest ozbiljnijih privatnih investitora koji bi trebali ući u taj posao, a Ombla čeka zadnju ekološku studiju nakon koje će Vlada odlučiti ide li u taj projekt ili ne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene