Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenija je Hrvatskoj dala svoju suglasnost za realizaciju projekta termoelektrane Plomin 3, priopćilo je slovensko veleposlanstvo u Zagrebu.


Informaciju od suglasnosti potvrdio je i potpredsjendik Vlade Radimir Čačić. Ministarstvo poljoprivrede i okoliša Slovenije nakon konzultacija s nadležnim upravnim tijelima i institucijama te obavljenoj javnoj raspravi procjenjuje, kako na teritoriju Slovenije neće biti vjerojatnih značajnih učinaka na okoliš vezanih na realizaciju projekta rekonstrukcije TE Plomin te zato daje svoju suglasnost, stoji u priopćenju slovensko veleposlanstvo.

Mišljenje Slovenije u svezi projekta rekonstrukcije termoelektrane Plomin, koje je bilo izdano sukladno Konvenciji o prekograničnim utjecajima zahvata na okoliš (Espoo konvencija) i slovenskim Zakonom o zaštiti okoliša, proslijedilo je slovensko veleposlanstvo.

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji, ilustracija U Sloveniji više od tisuću novozaraženih, testirali manje od nas: Liječnik dobio obje doze cjepiva pa se zarazio koronavirusom Provjereno otkriva skandalozan slučaj iz riječkog KBC-a - 6 Šokantan slučaj iz Rijeke: "Udahnula sam, napravila korak naprijed i pogledala ga. Kao da fali pola mene. Prazan zagrljaj. Ja sam mama bez djeteta...''

>> Tužna strana TE Plomin: '90 posto ljudi umrlo je od karcinoma'

Slovensko veleposlanstvo naglašava kako izdana suglasnost za projekt koji je od velikog značenja za Hrvatsku iskazuje dobre međususjedske odnose i uzornu suradnju na području procjene prekograničnih utjecaja na okoliš. (I.D. / V.M. /Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.