Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz 'smajlića'

Vladin letak za prijavu državnih službenika: Tu smo zbog vas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Tu smo zbog vas! Želimo ojačati povjerenje građana u državnu upravu - prijavite kršenje Etičkog kodeksa državnih službenika', poziva Vlada građane na Facebooku.

Ako imate prigovor ili informaciju o kršenju Etičkog kodeksa državnih službenika, pritužbu možete podnijeti na više načina. Besplatnim telefonom 0800 0304, putem obrasca www.uprava.hr, poštom Ministarstvu uprave ili povjereniku za etiku tijela u kojem je službenik zasposlen, stoji na crvenom letku na čijem je vrhu veliki smajlić i natpis 'Tu smo zbog vas'. Letak je objavljen oko 19 sati na vladinoj Facebook stranici i već ima na stotine komentara. Ne baš optimističnih.

Pročitajte i ovo Ilustracija GROZOMORNI PRIMJERI Horor priče iz ordinacije: Liječnik posuđivao novac od pacijenta, jedan jeo tijekom pregleda, drugi je pacijentu rekao da je sramota za ljudski rod Ivan Malenica OPTIMIZACIJA SUSTAVA Jedinstvena baza podataka o kapacitetima jedinica lokalne samouprave: "Pojačavamo kvalitetu usluge"

'Vlada je usvojila Zaključak temeljem kojeg Ministarstvo uprave kreće s projektom „Jačanje povjerenja građana u državnu upravu promicanjem etičkih načela i standarda ponašanja državnih službenika“. U prvoj fazi projekta Ministarstvo putem promidžbene kampanje želi upoznati građane s etičkim načelima odnosno propisanim pravilima dobrog ponašanja državnih službenika prema građanima. U tu svrhu, tijela državne uprave dužna su na vidljivom i dostupnom mjestu građanima, istaknuti promidžbene letke i naljepnice o primjeni etičkih načela utvrđenih Etičkim kodeksom državnih službenika. Također, državni službenici koji rade u neposrednom kontaktu s građanima dužni su nositi oznaku s imenom, prezimenom i nazivom radnog mjesta na koji su raspoređeni', stoji na službenim stranicama Ministarstva uprave

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene