Potpredsjednica Živog zida mandat je već jednom stavila u mirovanje i prepustila ga Branimiru Bunjcu. Kako ga ne može dva puta zamrznuti, podnijela je ostavku.

Galerija


Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo u četvrtak je donijelo nekoliko odluka o zamjenama u saborskim klupama, među kojima je najzvučnija ostavka potpredsjednice Živog zida Vladimire Palfi Sinčić na zastupničku dužnost.

Vezani članci Sabor je glasao o opozivu ministra Beroša Nedovoljno ruku za opoziv: Beroš ostaje ministar, znakovito tko je jedini na glasanju u Saboru bio suzdržan Ministar zdravstva Vili Beroš Beroš odgovara na prozivke: "Nisam bezgrešan, ali neću trpjeti objede na svoj račun"

Palfi je već jednom mandat stavila u mirovanje i prepustila ga Branimiru Bunjcu, koji je nakon unutarstranačkog sukoba zbog mandata u Europskom parlamentu napustio Živi zid, a kako bi mandat ostao stranci, Palfi je podnijela ostavku jer mandat nije moguće dva puta zamrznuti i prepustila ga stranačkoj kolegici Snježani Sabolek.

I predsjedniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću prestao je zastupnički mandat zbog odlaska u Europski parlament, na njegovo mjesto u Saboru dolazi Damjan Vucelić.

Zbog istog razloga zastupnički mandat prestao je i novoizabranom europarlamentarcu SDP-ovu Predragu Fredu Matiću, a kao njegova zamjena zastupnički mandat počinje obnašati SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. (Hina)