Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Sinčić odlazi

Ostavka u Saboru: Vladimira Palfi svoj mandat prepustila Snježani Sabolek

Vladimira Palfi (Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vladimira Palfi (Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Aktualno Galerija +0 Vladimira Palfi (Foto: Patrik Macek/PIXSELL Galerija 1/1 >>
Potpredsjednica Živog zida mandat je već jednom stavila u mirovanje i prepustila ga Branimiru Bunjcu. Kako ga ne može dva puta zamrznuti, podnijela je ostavku.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo u četvrtak je donijelo nekoliko odluka o zamjenama u saborskim klupama, među kojima je najzvučnija ostavka potpredsjednice Živog zida Vladimire Palfi Sinčić na zastupničku dužnost.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Palfi je već jednom mandat stavila u mirovanje i prepustila ga Branimiru Bunjcu, koji je nakon unutarstranačkog sukoba zbog mandata u Europskom parlamentu napustio Živi zid, a kako bi mandat ostao stranci, Palfi je podnijela ostavku jer mandat nije moguće dva puta zamrznuti i prepustila ga stranačkoj kolegici Snježani Sabolek.

I predsjedniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću prestao je zastupnički mandat zbog odlaska u Europski parlament, na njegovo mjesto u Saboru dolazi Damjan Vucelić.

Zbog istog razloga zastupnički mandat prestao je i novoizabranom europarlamentarcu SDP-ovu Predragu Fredu Matiću, a kao njegova zamjena zastupnički mandat počinje obnašati SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene