Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko-baranjski župan i predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić potvrdio je danas da je policija prije 20-ak dana izuzela dio dokumentacije županije vezane za davanje raznih potpora.


Vladimira Šišljagića, po pisanju medija, USKOK istražuje zbog sumnje da su nepovratna sredstva županije namijenjena malim tvrtkama i obrtnicima završavala kod povjerljivih tvrtaka i obrtnika koji su navodno 80 posto iznosa preko posrednika predavali Šišljagiću za financiranje HDSSB-a.

Vezani članci Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 USKOK objavio detalje: Pokreće istragu protiv uhićenih sudaca i poduzetnika iz Osijeka te braće Mamić

Šišljagić je danas rekao da s njim osobno djelatnici osječkog Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) nisu kontaktirali te da im je dostavljena sva tražena dokumentacija.

Tražena dokumentacija odnosi se, među ostalim, na proračun županije za 2010., 2011. i 2012., kao i na sve odluke o raspisivanju javnih natječaja za dodjelu nepovratnih sredstava iz proračuna županije za to razdoblje, kazao je.

>> HDSSB traži izvanrednu saborsku sjednicu

'Djelatnici PNUSKOK-a posjetili su prije 20-tak dana Upravni odjel za gospodarstvo i regionalni razvoj Osječko-baranjske županije, čiji je pročelnik Martin Marolin bio na službenom putu, te im je nakon pisanog zahtjeva radi provođenja izvida dostavljena sva tražena dokumentacija koja uključuje i dokumentaciju vezanu za rad povjerenstva koja su odabirala projekte za unaprjeđenje i razvoj poslovanja, iznose, te zapisnike sa sastanaka', rekao je Šišljagić.

Dodatno je zatražen i akt kojim je regulirana dodjela nepovratnih sredstava pravnim i fizički osobama na ime unapređivanja i razvoja poslovanja, kazao je te dodao da nema drugih saznanja.

Naglasio je kako s obzirom na to da se radi o uskočkom predmetu, ne želi nagađati o razlozima njihova dolaska i traženja dokumenata.

'Neka institucije rade svoj posao', zaključio je osječko-baranjski župan i predsjednik HDSSB-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook