Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzeli dokumentaciju

Šišljagić potvrdio: USKOK istražuje Županiju u vezi davanja potpora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski župan i predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić potvrdio je danas da je policija prije 20-ak dana izuzela dio dokumentacije županije vezane za davanje raznih potpora.

Vladimira Šišljagića, po pisanju medija, USKOK istražuje zbog sumnje da su nepovratna sredstva županije namijenjena malim tvrtkama i obrtnicima završavala kod povjerljivih tvrtaka i obrtnika koji su navodno 80 posto iznosa preko posrednika predavali Šišljagiću za financiranje HDSSB-a.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić uhićeno dvoje Objavljeni detalji nove istrage protiv Josipe Rimac: Kao mito tražila da ne plaća režije, opremili joj i kuću u Vodicama Ilustracija Određen istražni zatvor Uskok pokrenuo istragu protiv četvorice okrivljenika: Sumnjiči ih se za paljenje skupocjenog automobila

Šišljagić je danas rekao da s njim osobno djelatnici osječkog Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) nisu kontaktirali te da im je dostavljena sva tražena dokumentacija.

Tražena dokumentacija odnosi se, među ostalim, na proračun županije za 2010., 2011. i 2012., kao i na sve odluke o raspisivanju javnih natječaja za dodjelu nepovratnih sredstava iz proračuna županije za to razdoblje, kazao je.

>> HDSSB traži izvanrednu saborsku sjednicu

'Djelatnici PNUSKOK-a posjetili su prije 20-tak dana Upravni odjel za gospodarstvo i regionalni razvoj Osječko-baranjske županije, čiji je pročelnik Martin Marolin bio na službenom putu, te im je nakon pisanog zahtjeva radi provođenja izvida dostavljena sva tražena dokumentacija koja uključuje i dokumentaciju vezanu za rad povjerenstva koja su odabirala projekte za unaprjeđenje i razvoj poslovanja, iznose, te zapisnike sa sastanaka', rekao je Šišljagić.

Dodatno je zatražen i akt kojim je regulirana dodjela nepovratnih sredstava pravnim i fizički osobama na ime unapređivanja i razvoja poslovanja, kazao je te dodao da nema drugih saznanja.

Naglasio je kako s obzirom na to da se radi o uskočkom predmetu, ne želi nagađati o razlozima njihova dolaska i traženja dokumenata.

'Neka institucije rade svoj posao', zaključio je osječko-baranjski župan i predsjednik HDSSB-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene