Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Klub zastupnika HDSSB-a u Hrvatskom saboru zatražio je danas od predsjednika Sabora Josipa Leke da sazove izvanrednu sjednicu na kojoj bi se raspravljao o situaciji u Vukovaru nakon uvođenja dvojezičnih natpisa, ocjenjujući je alarmantnom.


'Problem uvođenja dvojezičnih natpisa kulminirao je i pretvorio se u sukob prosvjednika - građana Vukovara - i hrvatske policije', navodi u pismu predsjedniku Sabora predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić i ističe kako je zbog toga, nakon sjednice Predsjedništva i Kluba zastupnika HDSSB-a, odlučeno zatražiti sazivanje izvanredne sjednice Hrvatskog sabora, sukladno članku 220. Poslovnika.

Vezani članci Zdravko Marić Marić otkrio koliko nas je dosad koštao COVID, odgovorio i na pitanje o povećanju plaća: ''Stvarno je da stvarnije ne može biti'' Slika nije dostupna Josip Leko: Ustavne promjene ostavljene da 'fermentiraju'

>> Današnji prosvjed u Vukovaru prošao mirno i bez incidenata

'Najviše zakonodavno i predstavničko tijelo u državi ima dužnost javno raspraviti ovu alarmantnu situaciju, kada se veliki broj hrvatskih građana ne slaže s postojećim zakonodavnim okvirom', ističe HDSSB.

'Slijedom navedenog očekujemo, u najkraćem vremnskom roku, sazivanje sjednice Hrvatskog sabora, na kojoj će se, nakon provedene rasprave, donijeti obvezujući zaključci, u cilju smirivanja političkih i međunacionalnih tenzija, poštujući pritom neupitnu žrtvu grada Vukovara, simbola obrane i tragične sudbine u Domovinskom ratu', ističe se u dopisu HDSSB-a predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook