Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvor iz Vlade

Vlada ukida Državni ured za trgovinsku politiku, žele efikasniji sustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni ured za trgovinsku politiku Vlada će uskoro ukinuti, a njegove poslove pripojiti Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Iako je osnovan prije godinu i pol dana, Vlada je odlučila poraditi na efikasnosti sustava i defragmentirati ga. U tom smislu, poslovi navedenog Ureda bit će integrirani u MVEP.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

>> Pusić: Euro tek kad budemo imali konkurentno gospodarstvo

'Sustav je previše fragmentiran i treba ga učiniti efikasnijim, da se ne bi događalo da imamo više tijela čiji se poslovi preklapaju', rekao je za Novi list sugovornik iz Vlade.

Isti izvor potvrdio je neslužbeno kako je ukidanje ureda gotova stvar te da bi čitava procedura trebala dobiti epilog do ljetne stanke Hrvatskog sabora.

O pravim razlozima ukidanja samo se nagađa, no pretpostavlja se kako je Ured zapravo izgubio smisao ulaskom Vesne Pusić na mjesto potpredsjednika Vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene