Uoči sjednice Vlade u Dubrovniku u petak premijer i ministri cijeli dan obilaze jug Hrvatske, od Ploča do Pelješkog mosta.

Galerija


Spustila se Vlada na krajnji Jug. Krenula je od Ploča i obilaska vojarne, a promatrali su vojnu vježbu.

Vezani članci Zoran Milanović o svojoj kandidaturi za predsjednika RH (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 3 Milanović oštro odgovorio premijeru: ''Ubogi Plenković, politički štićenik svojih HDZ-ovih prethodnika, priča o javnom dugu'' Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Plenković: "U Saboru imamo ljude koji u predinternetsko doba ne bi vidjeli ni općinsko vijeće"

Premijer se susreo s gradonačelnicima Metkovića i Opuzena te na kraju obišao gradilište Pelješkog mosta. ''Tri godine od danas, prema ovome što smo danas čuli i kako se sve skupa odvija, stječemo dojam da će to biti upravo tako i da će na taj način biti konačno ostvaren strateški cilj povezivanja juga Hrvatske s cijelom Hrvatskom'', kazao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Isto to izgovorio je bivši predsjednik Vlade Ivo Sanader, također prije sjednice Vlade u Dubrovniku, ali daleke 2005. godine. ''Hrvatsku konačno fizički povezujemo ovim mostom i više naši ljudi koji putuju ili drugi putnik namjernik kad ide iz Metkovića ili Splita ili Zagreba u Dubrovnik kolima, neće morati vadit putovnicu'', rekao je tada Sanader.

Na toj sjednici u Dubrovniku fokus je bio upravo na Pelješkom mostu, autocesti Dubrovnik-Osojnik te brzoj cesti Zračna Luka Dubrovnik.

Nakon 14 godina, Vlada Andreja Plenkovića u Dubrovnik je stigla s jednakim projektima. ''Vidjet ćemo što možemo učiniti na boljoj prometnoj povezanosti, zapošljavanju, pitanja koja se odnose na gospodarstvo, gospodarenje otpadom, zaštitu okoliša, i naravno na jedan gospodarski poticaj i kroz sredstva državnog proračuna i EU fondova'', istaknuo je Plenkovć.

Razlika između 2005. i 2019. godine jest ta da je tada projekt Golf na Srđu proglašen strateškim, a danas smo zbog njega na sudu. Najjužnija hrvatska županija spremno čeka Vladu s novim strateškim projektima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr