Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio je ministar

Vlada se pohvalila smanjenjem regionalne razlike: "Sve jedinice lokalne samouprave bilježe rast, neke i od 50 posto"

Ministar europskih fondova Šime Erlić pohvalio se kako je u Hrvatskoj zabilježeno smanjenje regionalnih razlika. U periodu od četiri godine broj jedinica lokalne samouprave koje imaju ispodprosječnu razvijenost smanjio se.

Vladajući su se pohvalili i kako se u Hrvatskoj smanjuju regionalne razlike. U odnosu na 2018. godnu, Hrvatska ima manje ispodprosječno razvijenih jedinica lokalne samouprave, a više iznadprosječnih.

Novi indeks razvijenosti jedinica lokalne uprave, predstavio je ministar europskih fondova Šime Erlić, a temeljem njega se mogu prijavljivati na projekte financirane europskim novcem.

Pročitajte i ovo Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Istraga u tijeku VIDEO Otkriveno tko je ubojica iz srednje škole: Imao je i improviziranu bombu, a tijekom napada javljao se na društvenim mrežama

Indeks razvijenosti donosi se prema pokazateljima poput stope nezaposlenosti, obrazovanosti ili dohotku po stanovniku.

U odnosu na indeks razvijenosti iz 2018., kada je u Hrvatskoj bilo 304 jedinice lokalne samouprave koje su bile ispodprosječno razvijene te 252 koje su bile iznadprosječno razvijene, prema novim indeksima razvijenosti, 287 jedinica lokalne samouprave ima indeks ispodprosječne razvijenosti, dok njih 269 ima indeks iznadprosječne razvijenosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tražili cigaretu Na tramvajskoj stanici napali Nepalca koji se vraćao s posla, njegove kolegice ostale su užasnute

"Sve jedinice rastu. Bilježimo i rast od preko 50 posto", pohvalio se ministar Erlić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene