Vela Luka tuguje zbog odlaska Olivera Dragojevića, sugrađani pale svijeće i donose cvijeće pred pjevačevu kuću te ga se prisjećaju u brojnim pričama.

Galerija


Rodno mjesto Olivera Dragojevića, njegova Vela Luka od nedjelje je obavijena tugom. Od omiljenog sugrađanina Velalučani se opraštaju najpoznatijim pjesamama čiji su zvuci jučer odzvanjali svim ulicama, kafićima i restoranima koji nose i neka od njihovih imena poput “Cesarice“ ili “Skalinade“.

Vezani članci Oliver Dragojević (Foto: IN Magazin) Nema čovjeka koji ga nije volio: Olivere, zauvik si tu u našim mislima i grudima! Oliver Dragojević (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Prošlo je godinu dana od smrti Olivera Dragojevića: Snagu, pozitivu i skromnost zadržao je do samog kraja

Vela Luka u tišini će biti sedam dana, odgađa se Luško lito te Open Jazz Festival, koji je pjevač posebno volio kao jedan od njegovih organizatora.

Oliver Dragojević (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)
Oliver Dragojević (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

I u njegovu omiljenom kafiću, čije je ime upravo Cesarica, tuga je neizreciva.

''Svi smo to očekivali, ali kad smo čuli vijest da je umro, nikome nije bilo lako'', rekao je za Slobodnu konobar Antonio Sirovica.

Oliver Dragojević (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)
Oliver i Vesna Dragojević (Foto: Tino Jurić/PIXSELL) Foto: Tino Juri?/PIXSELL

Dodao je da je Oliver uvijek kad je bio u mjestu tu najradije dolazio na kavu, koja mu je bila omiljeno piće, iako je otkad se razbolio, pio čaj.

Oliver Dragojević (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)
Oliver i Vesna Dragojević (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

''Teško je, boli, Oliver je bio kralj Vele Luke'', rekao je Mirko Rubeša, još jedan stanovnik tog malog mjesta.

Sugrađani se slažu da će Olivera pamtiti kao jednostavnog, ali velikog čovjeka, čovjeka koji je učinio sve za njihovo malo mjesto.

Također, na sjednici Skupštine Splitsko - dalmatinske županije župan Blaženko Boban predložio je da se Oliver proglasi počasnim građaninom Splitsko-dalmatinske županije.

Od Olivera su se dirljivim riječima oprostili njegovi kolege, prijatelji, svi koji su ga poznavali, a na gradskim trgovima u Splitu i Zadru okupili su se njegovi obožavatelji i pjevali njegove pjesme.