Vlada Republike Hrvatska donijela je prijedlog o imenovanju glavnog državnog odvjetnika. Za glavnu državnu odvjetnicu predlaže Zlatu Hrvoj-Šipek.


Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je u četvrtak utvrdila prijedlog odluke o imenovanju Zlate Hrvoj-Šipek glavnom državnom odvjetnicom Republike Hrvatske. Prijedlog odluke upućen je na glasanje u Hrvatski sabor.

Vezani članci DORH, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Tko će zamijeniti masona Jelenića? Šest kandidata za novog glavnog državnog odvjetnika Mladen Dragičević, odvjetnik Na poziv za mjesto šefa DORH-a zasad stigla jedna prijava: "Došlo je vrijeme za neku svježu krv"

Glavnog državnog odvjetnika Sabor imenuje na vrijeme od četiri godine, uz prethodno mišljenje saborskog Odbora za pravosuđe.

Zlata Hrvoj-Šipek prva je zamjenica bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića. On je podnio ostavku 19. veljače nakon što je otkriveno da je bio član masonske lože. Hrvoj-Šipek vodi Državno odvjeništvo do izbora novog glavnog državnog odvjetnika.

Osim Hrvoj-Šipek, na natječaj koji je u ožujku raspisalo Državnoodvjetničko vijeće, javio i zamjenik splitskog županijskog državnog odvjetnika Nikša Wagner, odvjetnici Veljko Miljević, Mladen Dragičević, Marija Cvitanušić te bivši odvjetnik Marko Bonifačić.