Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva zamjenica Jelenića

Vlada predložila Zlatu Hrvoj-Šipek za novu glavnu državnu odvjetnicu

Vlada Republike Hrvatska donijela je prijedlog o imenovanju glavnog državnog odvjetnika. Za glavnu državnu odvjetnicu predlaže Zlatu Hrvoj-Šipek.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je u četvrtak utvrdila prijedlog odluke o imenovanju Zlate Hrvoj-Šipek glavnom državnom odvjetnicom Republike Hrvatske. Prijedlog odluke upućen je na glasanje u Hrvatski sabor.

Pročitajte i ovo Anka Mrak Taritaš Stigle reakcije Oporba: "Politički kriteriji za novog državnog odvjetnika, Turudić dobio mig" Nasljednik državne odvjetnice - 2 Izgledan odabir Dnevnik Nove TV doznaje tko je kandidat koji bi mogao naslijediti Zlatu Hrvoj Šipek: "DORH u ovom trenutku treba nešto što dugo nije imao"

Glavnog državnog odvjetnika Sabor imenuje na vrijeme od četiri godine, uz prethodno mišljenje saborskog Odbora za pravosuđe.

Zlata Hrvoj-Šipek prva je zamjenica bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića. On je podnio ostavku 19. veljače nakon što je otkriveno da je bio član masonske lože. Hrvoj-Šipek vodi Državno odvjeništvo do izbora novog glavnog državnog odvjetnika.

Osim Hrvoj-Šipek, na natječaj koji je u ožujku raspisalo Državnoodvjetničko vijeće, javio i zamjenik splitskog županijskog državnog odvjetnika Nikša Wagner, odvjetnici Veljko Miljević, Mladen Dragičević, Marija Cvitanušić te bivši odvjetnik Marko Bonifačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene