Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mehun odbacio optužbe

'Vlada potpuno surađuje s Haškim sudom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada u potpunosti surađuje s Haškim sudom i svi dokumenti s kojima je raspolagala i koje je Tužiteljstvo tražilo u procesu protiv trojice hrvatskih generala dostavljeni su Haškom sudu, izjavio je glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun odbacujući time optužbe glavnog haškog tužitelja.

'Hrvatska Vlada potpuno surađuje s Haškim sudom. U Haag su dostavljeni svi dokumenti koje je Vlada imala', rekao je Mehun. Dodao je da oni dokumenti koji ne postoje nisu mogli biti dostavljeni ICTY-u. 

Pročitajte i ovo Peđa Grbin O HDZ-u i DP-u Grbin: "Nema boljeg ljepila od novca" Domovinski pokret do kuda će moći ići? Domovinski duh dolazi na vlast: Ovo je 10 stupova DP-a za preobrazbu Hrvatske

>> Brammertz: Netko je namjerno skrio ključne dokumente o Oluji

>> Odvjetnik prikrivao dokumente?

Glavni tužitelj Haškoga suda Serge Brammertz izjavio je kako nije vjerojatno da su ključni dokumenti o operaciji Oluji koje tužiteljstvo ICTY-a od Hrvatske traži već godinu i pol, nestali nego da su namjerno sklonjeni ili skriveni. Tužiteljstvo ICTY-ja od Hrvatske traži navodne dokumente vezane uz djelovanje topništva i specijalne policije tijekom Oluje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene