Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska Vlada u potpunosti surađuje s Haškim sudom i svi dokumenti s kojima je raspolagala i koje je Tužiteljstvo tražilo u procesu protiv trojice hrvatskih generala dostavljeni su Haškom sudu, izjavio je glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun odbacujući time optužbe glavnog haškog tužitelja.


'Hrvatska Vlada potpuno surađuje s Haškim sudom. U Haag su dostavljeni svi dokumenti koje je Vlada imala', rekao je Mehun. Dodao je da oni dokumenti koji ne postoje nisu mogli biti dostavljeni ICTY-u. 

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o Milanoviću: ''Pa ja ne znam što je prevarant danas govorio i gdje je točno bio, imali smo puno posla.'' Komentirao i Jandrokovićevu sliku u kupaćem Andrej Plenković Beroš: ''Sa svakom dozom cjepiva bliže smo fazi u kojoj možemo reći - adio, korona.'' Božinović najavio moguće popuštanje mjera

>> Brammertz: Netko je namjerno skrio ključne dokumente o Oluji

>> Odvjetnik prikrivao dokumente?

Glavni tužitelj Haškoga suda Serge Brammertz izjavio je kako nije vjerojatno da su ključni dokumenti o operaciji Oluji koje tužiteljstvo ICTY-a od Hrvatske traži već godinu i pol, nestali nego da su namjerno sklonjeni ili skriveni. Tužiteljstvo ICTY-ja od Hrvatske traži navodne dokumente vezane uz djelovanje topništva i specijalne policije tijekom Oluje.