Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada održala sastanak za rješavanje situacije u Lencu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vladi je održan sastanak Radne skupine za rješavanje situacije u Viktoru Lencu. Zaključeno je da će se odmah pristupiti formiranju ekipa pravnih stručnjaka.

Te ekipe će uvidom u postojeću dokumentaciju i odluku Visokog trgovačkog suda u Rijeci dati Radnoj skupini očitovanje o tome kako strukturirati novi, što je moguće sličniji stečajni plan uz naglasak da se sigurno neće ići na prodaju imovine Viktora Lenca.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Pregovori Vlade i sindikata javnih službi Iznijet će konkretne zahtjeve Pregovori Vlade i Sindikata javnih službi: Nastavak sljedeći tjedan

Na početku sastanka Radne skupine bio je nazočan i premijer Ivo Sanader koji je još jednom poručio da Vlada čvrsto stoji iza radnika Viktora Lenca i da će učiniti sve da se cijela novonastala situacija u Lencu riješi u što je moguće kraćem razdoblju, te da Vlada neće dopustiti pogoršanje stanja u Lencu, priopćeno je iz Vlade.

Također je istaknuo da će Vlada Viktoru Lencu pružiti svu pravnu i materijalnu pomoć koja joj stoji na raspolaganju, a sve s ciljem što bržeg završetka stečaja.

Na sastanku je također istaknuto da Vlada ostaje pri Ugovoru o prodaji svojih potraživanja Tankerskoj plovidbi i Uljaniku te da će se i s njima sljedećih dana održati sastanak kako bi se razmotrile mogućnosti njihovog što je moguće bržeg ulaska u poslovanje Viktora Lenca.

Na današnjem sastanku su uz potpredsjednika Vlade Damira Polančeca bili i ministrica pravosuđa Ana Lovrin, ministar financija Ivan Šuker, ministar gospodarstva Branko Vukelić, stečajna upraviteljica Omberetta Belić-Ilijašić, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Ivo Marjanović, predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević, sindikalni povjerenik u Viktoru Lencu Damir Bačinović i predstavnici
Uprave Viktora Lenca Davor Lukeš i Sandra Uzelac.

Novi sastanak Radne skupine održat će se sljedeći tjedan, najavljeno je u priopćenju iz Vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene