Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica u Banskim dvorima

Plenković na sjednici Vlade: ''Dan pobjede nad fašizmom važan dan hrvatske povijesti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Banskim dvorima s 15-ak minuta zakašnjenja počela je sjednica Vlade.

''Nalazimo se u europskom tjednu, pa mi je drago da je jučer obilježen Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom i nacizmom, važan dan u hrvatskoj povijesti'', rekao je premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Uoči procesije na Hvaru Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

Dodao je da je ova Vlada dala ruku suradnje i poluge razvoja Vukovara.

Podsjetio je i na niz europskih aktivnosti koje je imao proteklih dana. Pohvalio je povratak MIG-a 21 Rudolfa Perešina. ''To predstavlja odavanje poštovanja hrvatskom pilotu koji je nažalost poginuo 1995.'', rekao je Plenković i najavio da će avion biti izložen ispred Ministarstva obrane.

Najavio je i 6. sjednicu Vijeća za demografsku revitalizaciju i otkrio da će biti predstavljeno što je dosad učinjeno kao i niz demografskih mjera. ''Ostavimo tu ekskluzivu ministrici Nadi Murganić koja će na konferenciji za novinare izvijestiti o mjerama koje smo pripremili'', rekao je Plenković.

Vlada je usvojila prijedlog Zakona o obeštećenju radnika trgovačkog društva Plobest d.d.

''Mislim da je to veliki zakon koji će promijeniti živote radnika Plobesta'', rekao je premijer.

Donesena je i odluka o pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike i imenovanju pregovaračkog odbora Vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene