Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavonci očajni

Vlada najavila pomoć, ali ona neće biti dovoljna: "U našoj općini su troškovi veliki, a mnogo općina je pogođeno. Taj iznos ne može pokriti sve štete"

Aktualno Galerija Stjepan Gašparović i Marina Bešić Đukarić Stjepan Gašparović i Marina Bešić Đukarić Foto: DNEVNIK.hr U Štitaru šteta 2 milijuna eura U Štitaru šteta 2 milijuna eura Foto: DNEVNIK.hr U Štitaru šteta 2 milijuna eura U Štitaru šteta 2 milijuna eura Foto: DNEVNIK.hr Stjepan Gašparović, načelnik općine Štitar Stjepan Gašparović, načelnik općine Štitar Foto: DNEVNIK.hr +0 Marina Bešić Đukarić, reporterka Nove TV Galerija 1/5 >>
Vlada je najavila 20 milijuna eura pomoći za stradale kuće od čega će najveći dio ići u Slavoniju. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Od 20 milijuna eura pomoći za stradale kuće koje je Vlada najavila, 7,2 milijuna eura predviđeno je za Vukovarsko-srijemsku županiju, objasnila je reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić koja se javila uživo iz Štitara.

"Samo u općini Štitar štete su grubo procijenjene na dva milijuna eura", naglasila je reporterka koja je razgovarala s načelnikom općine Stjepanom Gašparovićem koji je rekao da taj iznos sigurno neće pokriti sve troškove.

Pročitajte i ovo Požar na Čiovu i dalje aktivan - 9 dim došao do korčule FOTO/VIDEO Teška noć pred vatrogascima na Čiovu: "Nadamo se da ćemo izdržati do jutra, a onda opet krećemo punom snagom. Morat ćemo tražiti pomoć s mora"

"U našoj općini su troškovi veliki, a mnogo općina je pogođeno. Taj iznos ne može pokriti sve štete. 

Kada iznos bude raspodijeljen, vidjet ćemo koji iznos je predviđen za koju općinu pa ćemo vidjeti u kojoj je mjeri dostatan za pokriti troškove hitne i najnužnije sanacije", dodao je načelnik Gašparović.

Večeras je u Vinkovcima sastanak križnog stožera, a prisustvovat će ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Damir Dekanić te ministar obrane Mario Banožić, a načelnik je na pitanje reporterke odgovorio da odgovore.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Odlazak na ljetnu stanku Plenković izbjegao odgovor na važno pitanje: "To danas nije tema"

"Očekujemo odgovor, očekujemo informacije koje nemamo, očekujemo daljnje upute u vezi s materijalom koji je izdan za hitnu sanaciju - rečeno je da će on biti plaćan preko općina.

Rečeno je da će ta sredstva podmiriti država, moramo vidjeti je li to tako, u kojim iznosima koja općina proračunski može podnijeti ta sredstva, vjerujem da mnoge općine to ne mogu podnijeti, odnosno da nisu toliko likvidne", objasnio je.

Očekuju se i odgovori na pitanje svinjske kuge. "Kako se kuće polako saniraju, tako u prvi plan dolazi pitanje svinjske kuge", naglasio je.

Ljudi štete počinju sami sanirati s izdanim materijalom jer ne mogu čekati procedure, zaključio je za kraj načelnik općine Štitar.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene