Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove cijene u utorak

Očekuje li nas šokantan skok cijena goriva? Vlada večeras održava sastanak, mali distributeri kažu da su na rubu egzistencije

Aktualno Galerija Cijene goriva - 4 Cijene goriva - 4 Foto: DNEVNIK.hr Cijene goriva - 2 Cijene goriva - 2 Foto: DNEVNIK.hr Cijene goriva - 3 Cijene goriva - 3 Foto: DNEVNIK.hr Cijene goriva - 1 Cijene goriva - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Cijene goriva - 5 Galerija 1/7 >>
Od utorka bi građane moglo dočekati poskupljenje goriva zbog čega su iz Vlade najavili da će u nedjelju navečer održati sastanak i to kako bi vidjeli mogu li i kako intervenirati.

Kako je već izvijestio Dnevnik Nove TV, da se korekcija cijena primijeni danas Eurosuper bi bio 14,20 kuna po litri, a Eurodizel bismo plaćali 14,52 kune, plavi dizel gotovo 11 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Od utorka Stigle dobre vijesti za vozače: Objavljene neslužbene cijene goriva, jedno će pojeftiniti Marijan Krpan - 3 Kaos na tržištu Stručnjak iz Agencije za ugljikovodike o mogućoj nestašici goriva i treba li mijenjati model izračuna cijene: "Formula funkcionira"

Ministar financija Zdravko Marić kaže da je Vlada u dodatnom smanjenju trošarina dosta limitirana.

Od novih intervencija Vlade strahuju mali distributeri goriva, smanjenje trgovačke marže dovelo ih je do ruba egzistencije, poručuju.

"Osam mjeseci smo već limitirani s maržama ili s cijenama, nama je već sad neizdrživa situacija, gomilaju nam se gubici", kazao je Tomislav Šestan iz Udruge malih trgovaca naftom u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Josipe Krajinović.

"Htjeli bismo sastanak s Vladom, da nas prime i da zajedno nađemo neki model, da Vladi bude dobro, kupcima, prijevoznicima i nama, da svi podnesemo teret", dodao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene