Obavijesti Pretražite Navigacija
Na božićnom domjenku

Ministri otkrili što nas čeka u sljedećoj godini: Puno lipih stvari, revizija koeficijenata, smanjenje birokracije...

Vlada je uoči blagdana u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici organizirala domjenak za uglednike. Tom prilikom se prvi put mogao vidjeti uređeni prostor u kojem će Hrvatska predsjedati Vijećem Europske unije. Na domjenku su ministri najavili što nas čeka u sljedećoj godini.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je da sljedeće godine možemo očekivati "puno lipih stvari".

"Znate i sami da su očekivanja za iduću godinu, u smislu gospodarskog rasta, nastavak trenda. Naša projekcija je rast od 2,5 posto", rekao je ministar Marić.

"Državna blagajna je stabilna, rukovodimo se novcem poreznih obveznika i s njim upravljamo na pravi i adekvatan način", dodao je Marić.

Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava, rekao je da nas u 2020. čeka "revizija svih koeficijenata, revizija sustava plaća, što smo najavljivali ranije".

Osim članova Vlade, na domjenku je bio i Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikat znanosti i visokog obrazovanja, koji je rekao: "Nikad ne znate čime će nas Vlada iznenaditi. Prema tome, možda se sve to skupa i ponovi."

Ministar graditeljstva Predrag Štromar najavio je smanjenje birokracije: "Smanjenje potreba odlazaka na šaltere, kupovanja biljega i više digitalizacije i ubrzavanje svih procesa."

Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić rekao je da će 2020. biti vrlo važna godina: "Znate da smo iduće godine predviđali završetak onih stvari koje smo u pismu namjere predložili i našim partnerima u Europi, a koji se tiču ulaska Hrvatske u tečajni mehanizam."

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene