Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na božićnom domjenku

Ministri otkrili što nas čeka u sljedećoj godini: Puno lipih stvari, revizija koeficijenata, smanjenje birokracije...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je uoči blagdana u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici organizirala domjenak za uglednike. Tom prilikom se prvi put mogao vidjeti uređeni prostor u kojem će Hrvatska predsjedati Vijećem Europske unije. Na domjenku su ministri najavili što nas čeka u sljedećoj godini.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je da sljedeće godine možemo očekivati "puno lipih stvari".

"Znate i sami da su očekivanja za iduću godinu, u smislu gospodarskog rasta, nastavak trenda. Naša projekcija je rast od 2,5 posto", rekao je ministar Marić.

"Državna blagajna je stabilna, rukovodimo se novcem poreznih obveznika i s njim upravljamo na pravi i adekvatan način", dodao je Marić.

Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava, rekao je da nas u 2020. čeka "revizija svih koeficijenata, revizija sustava plaća, što smo najavljivali ranije".

Osim članova Vlade, na domjenku je bio i Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikat znanosti i visokog obrazovanja, koji je rekao: "Nikad ne znate čime će nas Vlada iznenaditi. Prema tome, možda se sve to skupa i ponovi."

Ministar graditeljstva Predrag Štromar najavio je smanjenje birokracije: "Smanjenje potreba odlazaka na šaltere, kupovanja biljega i više digitalizacije i ubrzavanje svih procesa."

Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić rekao je da će 2020. biti vrlo važna godina: "Znate da smo iduće godine predviđali završetak onih stvari koje smo u pismu namjere predložili i našim partnerima u Europi, a koji se tiču ulaska Hrvatske u tečajni mehanizam."

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene