Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nove brojke

Poslan je prijedlog rebalansa državnog proračuna: Premijer ističe da se prilagođavaju novim okolnostima

Aktualno Galerija Rebalans proračuna - 1 Rebalans proračuna - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rebalans proračuna - 2 Rebalans proračuna - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rebalans proračuna - 3 Rebalans proračuna - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija Galerija 1/4 >>
Vlada je u Sabor poslala prijedlog rebalansa državnog proračuna za 2023. godinu.

Vlada je u Saboru poslala prijedlog rebalansa proračuna kojim se ukupni prihodi očekuju u iznosu 26 milijardi i 600 milijuna eura te se povećavaju za milijardu i 700 milijuna eura, a ukupni rashodi povećavaju se za milijardu i 400 milijuna eura, odnosno na 28 milijardi i 100 milijuna eura.

Prihodi su se samo od poreza povećali za 999 milijuna eura, a među rashodima će se, između ostalog, naći i 230 milijuna eura za troškove arbitraže INA-MOL.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je da rebalans donese kako bi ga prilagodili novim okolnostima te ispunili obaveze koje su politički definirali.

"Prije svega pomoć našim građanima, indeksacija mirovina, sredstva za sustav socijalne skrbi, dio sredstava za paket mjera energetske krize, za obnovu stradalih područja te niz drugih ulaganja", rekao je premijer.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene