Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI IZAZOVI

Vlada imenovala Savjet za ljudska prava: Na čelu mu je Boris Milošević, poznati i članovi te njihovi zamjenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je imenovala Savjet za ljudska prava kojim će predsjedati potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

Osnivanjem Vladina Savjeta za ljudska prava je "uspostavljeno tijelo koje treba doprinijeti kreiranju javnih politika u području ljudskih prava te unaprijediti međuresornu koordinaciju i komunikaciji svih dionika u zaštiti ljudskih prava", objavljeno je na stranicama Vlade.

Napominje se da su potresi koji su razorili Zagreb i okolna mjesta te područje Banovine, kao i koronavirus, postavili nove izazove kada su u pitanju ljudska prava.

Osnivanje Savjeta stoga, ističu, pomaže Vladi "u nastojanjima da što konstruktivnije i efikasnije prepozna te reagira na nove izazove ljudskim pravima, kako na nacionalnoj tako i na globalnoj razini".

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković OGLASILI SE I IZ HDZ-a Nižu se reakcije na uhićenje zbog komentara o premijeru: ''Plenkovićev kult ličnosti ne može podnijeti par pokvarenih jaja"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Područje blokirano Masovna pucnjava u sveučilišnom kampusu u Njemačkoj: Ubijena žena, ozlijeđeno više osoba, napadač mrtav

Savjetom, kako je priopćeno još u četvrtak 20. siječnja sa zatvorenog dijela sjednice, predsjedavat će Boris Milošević, potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava.

"U radu Savjeta, osim nadležnih tijela državne uprave, sudjeluju i tri predstavnika organizacija civilnoga društva koje su posvećene razvoju i promicanju ljudskih prava u Republici Hrvatskoj", zaključeno je u objavi Vlade.

Članovima su imenovani Juro Martinović, Margareta Mađerić, Tomislav Paljak, Anja Jelavić, Željko Plazonić, Mile Horvat, dr.sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović, Sebastian Rogač, Sonja Žerjav, Dalibor Šemper, Alen Tahiri, mr.sc. Helena Štimac Radin, Štefica Stažnik, Stela Fišer Marković, Ivan Novosel, Emir Grbić i Tamara Jovičić.

Zamjenicima članova imenovani su Tamara Poljarević, Josipa Crnoja Bartolić, mr.sc. Vesna Šerepac, Hrvoje Žulj, mr.sc. Jasminka Katić Bubaš, Vesna Trbojević, Dalibor Jurić, Vesna Vuković, Lana Letilović, Nemanja Relić, Bahrija Sejfić, Nikola Zdunić, Lara Barberić, Darija Marić, Tina Đaković, Suzana Kunac i Gordana Paton.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene