Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela odluka o traženju međunarodne pomoći za organizaciju prihvata migranata, kojih je u Hrvatsku od početka migrantske krize, 16. rujna, ušlo više od 212 tisuća.


10:14 - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izvijestio je o traženju međunarodne pomoći za prihvat izbjeglica. Na stranicama Vlade objavili su popis stvari koje će se tražiti u sklopu međunarodne pomoći.

Vezani članci Vili Beroš Beroš objavio broj novih slučajeva zaraze u Hrvatskoj, kritizirao i istupe zdravstvenih radnika koji se nisu cijepili Testiranje na koronavirus i Davor Božinović, ilustracija Stožer donosi nove mjere za Dalmaciju: Ministar dao naslutiti o čemu se radi, najavio objavu detalja

 

10:11 - Ministar turizma Darko Lorencin izvijestio je o odluci o pokretanju postupka za projekt MUZIL na poluotok Muzil u Puli. Temeljem odluke objavio bi se javni poziv investitorima za iskazivanje interesa za projekt kojim se planira realizacija turističkog smještaja od oko 2.270 postelja, građevina javne, društvene i poslovne namjene, plažnog kompleksa, golf igrališta te marine.

 

'To je značajna stvar za Pulu, te stvari idu sporo, ali nisu išle 20 godina, a mi smo pokrenuli u četiri godine', rekao je premijer Zoran Milanović.

 

10:08 - Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš na Vladi je izvijestila o prijedlogu da se planovi o gradnji rade pod istim uvjetima u cijeloj Hrvatskoj. 'Propisujemo strukturu, sadržaj i elektronički standard informacijskog sustava prostornog uređenja', rekla je Mrak Taritaš.

9:27 - Hrvatska će od država članica EU putem Mehanizma EU za civilnu zaštitu, zatražiti materijalnu pomoć za organizaciju prihvata migranata u Hrvatskoj, a popis materijalnih sredstava bi se po potrebi dopunjavao.

Na dnevnom redu Vladine sjednice je i odluka o pokretanju postupka za projekt MUZIL na poluotok Muzil u Puli.

ZRAKOPLOV JE SLETIO U Hrvatsku stiglo 37 tona humanitarne pomoći iz Dubaija

Temeljem odluke objavio bi se javni poziv investitorima za iskazivanje interesa za projekt kojim se planira realizacija turističkog smještaja od oko 2.270 postelja, građevina javne, društvene i poslovne namjene, plažnog kompleksa, golf igrališta te marine. 

VLADA Razriješeni pomoćnici ministara kulture i gospodarstva

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice razriješila pomoćnicu ministra kulture Tamara Perišić, na osobni zahtjev, te pomoćnika ministra gospodarstva Tomislava Radoša, također na osobni zahtjev.

Razriješena je i članica Upravnog vijeća Hrvatske akreditacijske agencije Martina Horvatić. Vesela Mrđen Korać imenovana je vršiteljicom dužnosti supredsjedatelja Stalne hrvatsko-bavarske komisije, a razriješen je dosadašnji supredsjedatelj Hrvoje Marušić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook