Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće moći samo pravomoćno osuđeni

Vlada donijela odluku prema kojoj Srećko Ferenčak ipak može u NO Janafa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljivo u zakonu je i to da se nakon pet godina od izricanja pravomoćne presude, a računa se i vrijeme provedeno u zatvoru, osoba može kandidirati za upravu.

Vlada je danas donijela odluku o utvrđivanju uvjeta koje kandidati za članove nadzornih odbora i uprava trgovačkih društva kojima je vlasnik država ili u njima ima udjele moraju ispunjavati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

>> Nakon lavine kritika Vlada povukla imenovanje Ferenčaka u NO JANAF-a

>> Radimir Čačić: 'Nestašni dječak' ili uteg koalicije?

Prema tim uvjetima članom nadzornog odbora mogao bi primjerice postati i Srećko Ferenčak. Naime, kako je Ferenčak nepravomoćno osuđen za zatvorsku kaznu zbog zloporabe položaja i ovlasti, prema novim kriterijima mogao bi biti u upravi i nadzornom odboru bilo koje državne tvrtke jer se ovim pravilnikom zabranjuje da se u upravu i nadzorne odbore imenuju ljudi koji su pravomoćno osuđeni za gospodarski kriminalitet.

Podsjetimo, Ferenčak je nedavno prvo imenovan pa onda smijenjen u NO Janafa, zbog nepravomoćne presude. 'Apsolutno je po zakonu i apsolutno je moralno, a nemoralno je prozivati ljude dok presuda nije pravomoćna', rekao je početkom veljače ministar Radimir Čačić o svojem stranačkom kolegi na upite novinara o tadašnjem potezu Vlade. (B.V./Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene