Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reda gaf za gafom

Radimir Čačić: 'Nestašni dječak' ili uteg koalicije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u kratkom je vremenu sakupio velik niz gafova. Posljednji je imenovanje pa smjena nepravomoćno osuđenog stranačkog kolege u Nadzorni odbor Janafa - Srećka Ferenčaka. Stručnjaci kažu da je Čačić najveći uteg Milanovićeve Vlade.

U kratkom mandatu uspio je prikupiti popriličan broj gafova. Ovoga tjedna dodano im je imenovanje pa smjena nepravomoćno osuđenog stranačkog kolege Srećka Ferenčaka. Stručnjaci kažu da je Čačić najveći uteg Milanovićeve Vlade.

Pročitajte i ovo Joe Biden - 3 Prepričavao anegdotu VIDEO Nedavno je susreo predsjednika koji je preminuo 1996. godine: Pogledajte najnoviji Bidenov gaf Slika nije dostupna Novi biser Čačić Tandari: 'Shit happens!'

Riječima 'Ništa neće dobiti HNS', potpredsjednik Vlade kratko je nakon izbora reagirao na pitanje o dijeljenju javnih tvrtki. Dva mjeseca poslije, u nadzorni odbor JANAF-a, imenuje stranačkog kolegu Srećka Ferenčaka, nepravomoćno osuđenog na godinu dana. Nakon 24 sata Ferenčak se povlači.

>> Čačić: Postupak protiv Ferenčaka je politički potaknut

'Apsolutno je po zakonu i apsolutno je moralno, a nemoralno je prozivati ljude dok presuda nije pravomoćna', rekao je Čačić. Stručnjaci kažu kako je to kadrovski gaf koaliciji na štetu.

'Mogli bismo reći da je on nestašni dječak, ali ja bih prije rekla da je on veliki uteg i bomba koja naprosto svako malo eksplodira. Doduše, nije još bila velika eksplozija', rekla je Gordana Vilović sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Spoticanje je počelo još prije izbora. U pijanom stanju, službenim automobilom, nesreću je skrivio varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. No, HNS nije tražio ostavku. S liste za izbore maknut je tek pod pritiskom SDP-a. Netaktičnost je pokazao i kad je Zoran Milanović dobio mandat za sastavljanje Vlade.

'Možda je on prekrasan čovjek, ali ono što on nama daje, rekla bih da je na granici, da mora stati, razmisliti i čini mi se da bi trebao raditi s nekim', kazala je Vilović. Nekoliko nepopularnih poteza u svega dva mjeseca. Prvi potpredsjednik vlade u 'svojoj kuhinji' čini se nije sklon mijenjati recepte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene