Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danom žalosti proglašen je dan pokopa tragično preminulog poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedjelja, 18. travnja, u Hrvatskoj će biti Dan žalosti u povodu pogibije poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i ostalih putnika poginulih u zrakoplovnoj nesreći u ruskom Smolensku, odlučila je danas hrvatska Vlada.

U znak suosjećanja s poljskim državnim vodstvom, građanima i građankama Poljske zbog neopisive tragedije i pogibije poljskog predsjednika i civilnih i vojnih dužnosnika u zrakoplovnoj nesreći u ruskom Smolensku, Hrvatska će proglasiti Danom žalosti, istaknuto je na današnjoj sjednici Vlade. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor pritom je još jednom u ime Vlade izrazila duboku i iskrenu sućut obitelji poginulog predsjednika, obiteljima svih drugih poginulih civilnih i vojnih dužnosnika.

Dan žalost u Hrvatskoj se označava obveznim isticanjem državne zastave na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne i lokalne vlasti. Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe, a sve radijske i televizijske postaje trebaju svoje programe prilagoditi obilježavanju Dana žalosti. (Hina)