Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedjelja

Vlada 18. travnja proglasila Danom žalosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danom žalosti proglašen je dan pokopa tragično preminulog poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog.

Nedjelja, 18. travnja, u Hrvatskoj će biti Dan žalosti u povodu pogibije poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i ostalih putnika poginulih u zrakoplovnoj nesreći u ruskom Smolensku, odlučila je danas hrvatska Vlada.

U znak suosjećanja s poljskim državnim vodstvom, građanima i građankama Poljske zbog neopisive tragedije i pogibije poljskog predsjednika i civilnih i vojnih dužnosnika u zrakoplovnoj nesreći u ruskom Smolensku, Hrvatska će proglasiti Danom žalosti, istaknuto je na današnjoj sjednici Vlade. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor pritom je još jednom u ime Vlade izrazila duboku i iskrenu sućut obitelji poginulog predsjednika, obiteljima svih drugih poginulih civilnih i vojnih dužnosnika.

Dan žalost u Hrvatskoj se označava obveznim isticanjem državne zastave na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne i lokalne vlasti. Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe, a sve radijske i televizijske postaje trebaju svoje programe prilagoditi obilježavanju Dana žalosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene