Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimili ga učenici

Vjeroučitelj Bagarić koji je pozivao na strijeljanje pušten iz Remetinca

Bibilija (Foto: Dnevnik.hr)
Bibilija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Vjeroučitelj Krešimir Bagarić kojeg su učenici snimili kako poziva na strijeljanje Vesne Pusić i Stipe Mesića pušten je u petak iz istražnog zatvora u Remetincu.

Zagrebački vjeroučitelj Krešimir Bagarić, kojeg su učenici OŠ Matija Gubec snimili kako na nastavi širi govor mržnje, pušten je u petak iz pritvora u Remetincu, potvrdio je njegov odvjetnik Damir Švec za N1.

Pročitajte i ovo Blaženka Valentina Mandarić (Foto: Pixell) TRI UVJETA Glasnogovornik suda objasnio kada bi se snimka vjeroučitelja mogla tretirati kao dokaz na sudu Slika nije dostupna ''Situacija je ozbiljna'' Ministrica obrazovanja zbog ispada vjeroučitelja u zagrebačku školu šalje psihološku pomoć

Vjeroučitelju je krajem prosinca određen istražni zatvor zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju.

Snimka s njegovog sata vjeronauka u zagrebačkoj osnovnoj školi Matija Gubec šokirala je javnost nakon što je u njoj između ostalog Krešimir Bagarić pozivao na strijeljanje Vesne Pusić i Stipe Mesića nakon presude šestorci iz BiH.

Krešimir Bagarić (1979.) je 29. prosinca ispitan zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju.

Kako je objavilo Županijsko državno odvjetništvo, sudac istrage je djelomično prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na jednu svjedokinju i to u trajanju od 15 dana, dok je odbio određivanje istražnog zatvora iz iste osnove u odnosu na preostale tri svjedokinje te je odbio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi osumnjičenik boravkom na slobodi mogao ponoviti isto ili istovrsno kazneno djelo.

Državno odvjetništvo podnijelo je izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Zagrebu žalbu na takvu odluku suca istrage, a predložili su i da se u postupku protiv vjeroučitelja ispitaju i učenici. 

"Naglašavamo kako će ovo državno odvjetništvo poduzeti sve zakonom propisane radnje u cilju donošenja meritorne državnoodvjetničke odluke, no, koristimo priliku točno informirati javnost s obzirom da su u pojedinim medijima objavljene netočne informacije o ulozi stručnih suradnika izvanpravne struke u državnom odvjetništvu u odnosu na ispitivanje djece svjedoka. Stručni suradnici izvanpravne struke u državnom odvjetništvu ne sudjeluju u pripremi djece svjedoka za ispitivanje niti na bilo koji način sudjeluju u njihovom ispitivanju. Ispitivanje djece svjedoka provodi sudac istrage na prijedlog državnog odvjetnika uz pomoć stručnog suradnika izvanpravne struke", priopćili su iz DORH-a.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene