Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smotra sveučilišta

Vječno pitanje - koji fakultet upisati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina budućih studenata susreće se s istim problemima koji fakultet upisati, koji od njih pruža najbolju perspektivu i osigurano radno mjesto? Odgovore na to mogu pronaći na Smotri sveučilišta koja se iduća tri dana održava u zagrebačkom Studentskom centru.

Besplatni pregled očiju, samo je dio onoga što se nudi na Smotri sveučilišta. Svaki se fakultet posebno pripremio kako bi budućim studentima predstavio svoje aktivnosti. 'Sve ćemo ih probati privući našim interaktivnim štandom, sve je jako zgodno!', kaže studentica Zdravstvenog veleučilišta Barbara Mikšić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skupo školovanje Želimo li njihov model obrazovanja: Svaki student dužan 26.000 dolara! Slika nije dostupna Pametno, Otvoreno, Znatiželjno VIDEO Zavirite u prvu televiziju koju pokreću hrvatski studenti!

Iako se rijetki odlučuju za studiranje na Priodoslovno-matematičkom fakultetu, upravo je na njihovim štandovima bila najveća gužva. Studenti su radili razne pokuse. 'Meni se sviđa! Mogu pitati sve što me zanima, tako da je dobro', kaže srednjoškolka Helena.

>> Apel za novu zgradu Fakulteta političkih znanosti

'Ima puno interesantnih ponuda, ali mislim da će ipak presuditi naš prvi izbor oko fakulteta', kaže Erijan. 'Sve vrvi od izbora, ali ipak informatika', kaže Slavko.

'Nakon što se završi naš studij nema na burzi rada nijedan nezaposleni, tako da mislim da je to mladim ljudima dosta bitno', kaže Kristijan Pili, student Veleučilišta Velika Gorica. 'Mislim da je to jedna vrlo interesantna struka za jednu budućnost naše zemlje, a pogotovo za mlade', kaže studentica Visoke škole Međunarodnih odnosa i diplomacije Mia Tošić.

U iduća tri dana, koliko Smotra traje, više od 70 fakulteta i veleučilišta pokušat će privući što veći broj srednjoškolaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene