Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada se novoizglasane izmjene 'lex Perković' implementiraju, zaustavit će se proces sankcija protiv Hrvatske, rekla je Viviane Reding.


Potpredsjednica Europske komisije Viviane Reding danas je komentirala ukidanje sankcija protiv Hrvatske u slučaju 'lex Perković'.

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bandić zaprijetio Vladi: "Moji zastupnici neće dizati ruke u Saboru ako se ne povećaju plaće prosvjetarima" Slika nije dostupna Mislite li da će Europska komisija kazniti Hrvatsku zbog 'lex Perković'?

'Prema mom mišljenju to je završena priča jer je hrvatski parlament izglasao zakon koji je Vlada obećala. Čim bude zakon implementiran zaustavit ćemo postupak sankcija', rekla je Reding.

>> Europska komisija pozdravila promjene 'lex Perković', ali...

Dodala je i kako su se brojne zemlje članice očitovale o slučaju Hrvatske i europskog uhidbenog naloga, no da je na Komisiji da djeluje pa će Komisija i dalje djelovati po tom pitanju.

Podsjetimo, sporni zakon o izmjenama i promjenama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije izglasan je s 83 glasova za, 28 protiv i 8 suzdržanih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook