Obavijesti Video Pretražite Navigacija
3,9 milijuna kuna duga

Slučaj Pevec: "Zamolio bih hrvatske građane da mi posude po jednu kunu kako bih to mogao platiti"

Povratak Pevecovih (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Povratak Pevecovih (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Povratak Pevecovih (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Povratak Pevecovih (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zdravko i Višnja Pevec (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Nakon što je presuda kojom su osuđeni za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju postala pravomoćna, Zdravko i Višnja Pevec poručili su da će do smrti nastaviti dokazivati svoju nevinost.

"Šokirani smo presudom. Ne mogu ni spavati ni živjeti od nepravde koja nam je nanesena. Zdravlje mi je stradalo u ovom procesu, ali nećemo odustati dok ne dokažemo svoju nevinost", poručio je Zdravko Pevec na konferenciji za novinare koju je zajedno sa suprugom Višnjom sazvao na obiteljskom imanju u Srednjim Mostima kako bi najavili svoje daljnje korake.

Pročitajte i ovo Ilustracija 15.000 eura odštete Hrvatska izgubila spor u Strasbourgu: Zatvorenika pretukli policajci, držali ga u gumenjari, vezali ga lisicama i remenjem Voda: Ilustracija - 3 Presuda Vrhovnog suda Okončana višegodišnja pravna bitka zbog vode na Vrbanima: "Neki od stanara, nakon godina izloženosti, osjećaju zdravstvene posljedice"

Pevec smatra da je kažnjen zbog poreznog nadzora tijekom kojega su ustanovljene nepravilnosti isključivo između šest poduzeća unutar bivše grupe Pevec, pri čemu nije zakinuta ni jedna druga pravna osoba.

"Nikakav novac nisam uzeo za sebe, niti sam oštetio državni proračun. Mi smo ostvarili dobit od 422 milijuna kuna koju smo, kako je na sudu potvrdila šefica računovodstva, mogli uzeti za sebe", kazao je.

"Cijela Hrvatska mislila je da smo pokrali firmu i gurnuli Pevec u stečaj, ali vjerovali smo da će nakon toliko godina ljudi shvatiti da ništa nismo ukrali, nego da smo sve svoje što imali mi, ali i naši roditelji, ulagali u firmi i ostavili u firmi. Ako je sud dokazao da smo imali toliku dobit, zašto bih ja i jednu kunu uzela, a da mi ne pripada.

A tolike sam milijune tamo ostavila”, naglasila je Višnja Pevec. Dodala je kako su do zadnjeg trenutka vjerovali da Pevec neće završiti u stečaju, nego da će se izvući iz problema uz pomoć strateškog partnera.

Vrhovni sud potvrdio je krajem prošlog tjedna presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne.

Zdravku Pevecu izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. Pri tomu, polovica kazne preinačena je u uvjetnu, a kako mu se priznaje i šest mjeseci koje je proveo u pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne.

Njegovoj supruzi Višnji izrečena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja je potom zamijenjena radom za opće dobro. Usto, supružnici Pevec u roku od 15 dana dužni su platiti gotovo 400 tisuća kuna sudskih troškova, ali i 3,9 milijuna kuna tvrtci Pevec.

"Sve su mi uzeli i nemam otkuda to platiti. Zamolio bih hrvatske građane da mi posude po jednu kunu kako bih to mogao platiti", komentirao je Zdravko Pevec. (Hina)

Aktualno Inicijativa #spasime kod Plenkovića: Postroženje kazni za nasilnike, sigurne kuće i dežurni telefon za žrtve nasilja Sastanak premijera Plenkovića s organizatoricama prosvjeda #spasime (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Sastanak premijera Plenkovića s organizatoricama prosvjeda #spasime (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sastanak premijera Plenkovića s organizatoricama prosvjeda #spasime (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sastanak premijera Plenkovića s organizatoricama prosvjeda #spasime (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sastanak premijera Plenkovića s organizatoricama prosvjeda #spasime (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatska Inicijativa #spasime kod Plenkovića: Postroženje kazni za nasilnike, sigurne kuće i dežurni telefon za žrtve nasilja 1/3 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene