Obavijesti Video Pretražite Navigacija
istekao rok

Više od pedeset žalbi nakon potvrde nagodbe u Agrokoru

Ročište za Agrokor (Foto: dnevnik.hr)
Ročište za Agrokor (Foto: dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Više od pedeset žalbi zaprimljeno je nakon rješenja o potvrdi nagodbe u Agrokoru od 6. srpnja, a najviše žalbi – njih sedamnaest zaprimljeno je do podneva u ponedjeljak 23. srpnja, posljednjeg dana roka za podnošenje žalbi o kojima će odlučivati Visoki trgovački sud

Uvidom u spis objavljen na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa, prva žalba nakon potvrđene nagodbe u Agrokoru bila je zaprimljena je 11. srpnja, a najviše njih – čak 35 pristiglo je od kraja prošlog tjedna. U spisu se precizno ne navodi tko su vjerovnici Agrokora koji su podnijeli žalbe ni sadržaj žalbi na rješenje o nagodbi i, kako se saznaje, prigovora na sadržaj zapisnika.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Agrokor: Stižu žalbe na nagodbu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Život nakon nogometa Dok je Hrvatska u "srebrnoj euforiji", počele su pljuštati prve tužbe protiv Agrokora

Žalbe vjerovnika u predviđenom roku uslijedile su nakon što je sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu Nevenka Siladi Rstić 6. srpnja rješenjem potvrdila nagodbu koju su prihvatili vjerovnici u postupku izvanredne uprave nad Agrokorom te odredila da će nadzor nad ispunjenjem i provedbom nagodbe provoditi sud, izvanredni povjerenik i privremeno vjerovničko vijeće.

Sud je u obrazloženju rješenja naveo da su ukupne tražbine vjerovnika s pravom glasa iznosile 33,76 milijardi kuna, za nagodbu su glasali vjerovnici s tražbinama u iznosu od 27,08 milijardi kuna ili 80,2 posto vjerovnika s pravom glasa, dok su protiv bili vjerovnici s tražbinama u iznosu 4,7 milijardi kuna.

Protiv tog rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu bila je dopuštena žalba u roku od osam dana od dana primitka rješenja te, kako se isticalo, dostava se smatrala obavljenom protekom roka od osam dana od dana objave rješenja na mrežnoj stranici e-oglasna ploča. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene