Gordan Jandroković (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Gordan Jandroković (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Virovitičko-podravski HDZ u potpunosti je podržao premijera Andreja Plenkovića i nacionalno vodstvo HDZ-a te dao podršku ratifikaciji Istanbulske konvencije, nedvosmisleno otklonivši sve dvojbe oko ratifikacije, priopćeno je u ponedjeljak.


"Nakon šibensko-kninskog, osječko-baranjskog, dubrovačko-neretvanskog i splitsko-dalmatinskog, virovitičko-podravski HDZ peti je u nizu županijskih ogranaka stranke koji je, nakon argumentirane rasprave o stvarnom sadržaju i smislu Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, u potpunosti podržao nacionalno vodstvo HDZ-a i predsjednika Andreja Plenkovića te nedvosmisleno otklonio sve dvojbe oko ratifikacije", stoji u priopćenju Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije.

Dodaje se kako je Županijski odbor tu odluku donio na 19. sjednici u Općini Pitomača s 41 glasom za i jednim suzdržanim.

Na sjednici je nazočio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, koji je poručio kako je odluka o ratificiranju Istanbulske konvencije isključivo odabir stranke.

"Nitko nas na to ne prisiljava, nego smo vođeni činjenicom da su je većina zemalja EU-a i svi naši susjedi već ratificirali. Većina udruga koje su digle glas protiv toga služe se neargumentiranim činjenicama i pritiscima u svojim pamfletima. Manipuliraju izjavama da se njome zagovara rodna ideologija, da se uvodi treći rod, da se legaliziraju istospolni brakovi i slično. Toga u Istanbulskoj konvenciji nema", kazao je Jandroković. (Hina)